Piena konfektes (Gotiņas)

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Vāra pienu (krējumu) ar cukuru un vanilīnu, maisot pievieno sviestu, karsē, līdz sīrups sabiezē. Masai jābūt biezai, gaiši brūnai. Šķīvi vai pergamentu pārziež ar sviestu, izlej masu 1 cm biezumā, atdzesē, sagriež vēlamos gabaliņos.
Sīrupam var pievienot 100g apgrauzdētu sasmalcinātu riekstu.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Piens vai salds krējums - 1.glāze
- Cukurs - 1.glāze
- Sviests - 1.ēd.k.
- Vanilīns
- Sviests pergamenta papīra pārziešanai