Viedoklis: Tagad bērni zina, kas ir sekss, bet nezina, kas ir mīlestība

Mēs visi bērnībā esam dzirdējuši stāstu par to, kā mammai mazuli atnesis stārķis. Pamēģiniet tagad sešgadīgam pastāstīt, ka bērniņu atnes stārķi. Viņi pasmaidīs un teiks: "Mammu, tu gan māki jokot!"

Žēl tikai, ka mūsu skolotāji nestāsta un neskaidro  bērniem, kas ir mīlestība...

FOTO: Shutterstock.com

Žēl tikai, ka mūsu skolotāji nestāsta un neskaidro bērniem, kas ir mīlestība...

Ja sešgadīgie detaļas vēl īsti nezina, tad desmitgadīgie jau droši zina, kā rodas bērni, bet daži divpadsmitgadīgie jau ir paspējuši iegūt pirmo seksuālo pieredzi, lai arī varbūt caur kādu datorspēli.
Ir jau skaisti, ka skolās mūsu bērnus izskolo par ķermeņa uzbūvi, labu izsargāšanos, vai seksuālām attiecībām. Lielākais skolotājs ir televīzija un internets — tur var iegūt plašu informāciju un demonstrāciju par seksa veidiem un pozām. Žēl tikai, ka mūsu skolotāji nestāsta un neskaidro  bērniem, kas ir mīlestība.

...miljoniem bērnu, skatās televizoru un gūst informāciju par to, ka attiecības ir viegli maināmas — kā ikdienas apģērbs, lai tikai atkal un atkal izjustu apreibumu.

 

Neviens jau neapstrīd — seksuālā izglītošana ir nepieciešama, un mūsu paudzei tā līdz kāzām lieti būtu noderējusi. Bet to, ka sekss ir tikai piedeva mīlestībai, to, ka, ja nav mīlestības, tad sekss ir tikai gadījuma sakars, bērniem neviens nestāsta.


...Reiz sen senos laikos dzīvoja meitene Nate un Ēriks. Lai arī kopš viņu iepazīšanās laika bija pagājis jau nākamais rudens, vēl joprojām netīšs rokas pieskāriens radīja abos vieglas skudriņas. Un, kad pienāca pavasara dzestrais rīts, pirmo reizi viņu lūpas saskārās. Tagad, kad jau Nate un Ēriks ir sirmā vecumā, viņi vēl joprojām atcerās to dzestro pavasara rītu ar smaidu.
Tā viņi nodzīvojā mīlestībā un saticībā..
Skaisti, vai ne?  

 

Toties mūsdienās, miljoniem bērnu, skatās televizoru un gūst informāciju par to, ka attiecības ir viegli maināmas — kā ikdienas apģērbs, lai tikai atkal un atkal izjustu apreibumu. Nav retums, ka četrpadsmitgadīgais "plātās" ar vēl nebijušām seksuālām attiecībām, lai varētu "paspīdēt" un būt neatstumtam vienaudžu vidū. Vai vēl trakāk, pie pirmās iespējas ielec pirmājā gultā vai izbauda "pirmo krūmu košumu". Un kad tas noticis, ar diezgan pārsteigumu pilnu seju jautā: "Vai tas bija TAS?"

Reklāma
Reklāma

Žēl tikai, ka mūsu skolotāji nestāsta un neskaidro  bērniem, kas ir mīlestība.

 

Seksa nozīmīguma pārspīlēšana un pavirša mīlestības skaidrošana noved pie sabiedrībā popularizētās laulības šķiršanās. Daudzās izjukušās laulībās mīlestības nemaz nav bijis, jo izrādās, ka, izkāpjot no gultas, partneriem savā starpā nav par ko sarunāties, nav iemesla pasmaidīt un katrs sīkumiņš sāk krist uz nerviem.
Mīlestība ir iegūstama tikai strādājot ar sevi. Tā ir arī iedziļināšanās sava partnera problēmās. Tas ir maigums un mīlestības vadītas rīcības, ko mēs spējam, pirmkārt, dot un tikai tad saņemt. Tā ir uzticēšanās, piedošana, sapratne, partnera pieņemšana ar viņa visiem "stiķiem un niķiem". Sekss ir patīkams, bet ar to vēlāk diez vai pietiks!

Rakstu iesūtīja Lilita Burova, Praktiskais psihogologs