Plovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Treknu jēra, vai cūkas gaļu (1kg) sagriež nelielos gabaliņos, apcep uz pannas un liek katlā sautēties (uz mazas uguns, savos taukos). Pievienoju 1kg apceptu, rīvētu burkānu, 1kg apceptu sīpolu, 3-5 galviņas veselu ķiploku, smalki sagrieztus skābētus piparus (asos), pētersīļus, ja patīk kinzu, melnos piparus, sāli, un sautē, līdz sīpoli izšķīst. Ja nepieciešams, pielej olīveļļu.
Kad sīpoli izšķīduši, pieber 1kg Basmati rīsu, aplej ar ūdeni (tā lai nosedz rīsus), samaisa un, kad uzvārās, noceļ no uguns, katlu apsedz ar dvieļiem. Pēc pusstundas gatavs.
P.S. Ķiplokus var arī sadalīt daiviņās un nomizot. Ērtāk ēst:)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Trekna gaļa (jērs, cūka) - 1.kg
  • Burkāni - 1.kg
  • Sīpoli - 1.kg
  • Rīsi "basmati" - 1.kg