Plovs
Treknu jēra, vai cūkas gaļu (1kg) sagriež nelielos gabaliņos,
apcep uz pannas un liek katlā sautēties (uz mazas uguns, savos
taukos). Pievienoju 1kg apceptu, rīvētu burkānu, 1kg apceptu
sīpolu, 3-5 galviņas veselu ķiploku, smalki sagrieztus skābētus
piparus (asos), pētersīļus, ja patīk kinzu, melnos piparus, sāli,
un sautē, līdz sīpoli izšķīst. Ja nepieciešams, pielej
olīveļļu.
Kad sīpoli izšķīduši, pieber 1kg Basmati rīsu, aplej ar ūdeni (tā
lai nosedz rīsus), samaisa un, kad uzvārās, noceļ no uguns, katlu
apsedz ar dvieļiem. Pēc pusstundas gatavs.
P.S. Ķiplokus var arī sadalīt daiviņās un nomizot. Ērtāk ēst:)
Sastāvdaļas
- Trekna gaļa (jērs, cūka) - 1.kg
- Burkāni - 1.kg
- Sīpoli - 1.kg
- Rīsi "basmati" - 1.kg