Karstais augļu dzēriens

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Verdošu ūdeni (2 1/2 glāzes) pārlej tējas maisiņiem, pieliek garšvielas, ļauj 10 minūtes ievilkties, maisiņus izņem, pieber cukuru. Dzērvenes saspaida, izspiež sulu, čagas vāra ūdenī (1 1/2 glāzes) 5 minūtes, izkāš un kopā ar sulu un cidoniju sulu pievieno tējais. Dzērienu pasniedz karstu.

Avots: No Ņinas Masiļūnes receptēm, Ēdīsim garšīgi ziemā, R.:
Jumava

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ūdens - 1.litrs
  • Dzērvenes - 2.glāzes
  • Tejas maisiņš - 5.gb
  • Cukurs - 3/4.glāzes
  • Apelsīnu sula - 1/2 .glāzes
  • Cidoniju sula - 1/2 .glāzes
  • Kanēlis - 1/4.tējkarotes
  • Sarīvēts muskatrieksts - 1/4.tējkarotes