Karstais augļu dzēriens
Verdošu ūdeni (2 1/2 glāzes) pārlej tējas maisiņiem, pieliek
garšvielas, ļauj 10 minūtes ievilkties, maisiņus izņem, pieber
cukuru. Dzērvenes saspaida, izspiež sulu, čagas vāra ūdenī (1 1/2
glāzes) 5 minūtes, izkāš un kopā ar sulu un cidoniju sulu pievieno
tējais. Dzērienu pasniedz karstu.
Avots: No Ņinas Masiļūnes receptēm, Ēdīsim garšīgi
ziemā, R.: Jumava
Sastāvdaļas
- Ūdens - 1.litrs
- Dzērvenes - 2.glāzes
- Tejas maisiņš - 5.gb
- Cukurs - 3/4.glāzes
- Apelsīnu sula - 1/2 .glāzes
- Cidoniju sula - 1/2 .glāzes
- Kanēlis - 1/4.tējkarotes
- Sarīvēts muskatrieksts - 1/4.tējkarotes