Rasols - padomjlaiku svētku ēdiens. Gatavošana pa soļiem
Sastāvdaļas
- Ar mizu vārīti kartupeļi - 1.kg
- Marinēti gurķi - 480.ml burciņa
- Burkāni - 500.g
- Zaļie zirnīši
- doktora desa - 800.g
- Olas - 8.gab
- Majonēze - 500.ml
- Sāls
Pagatavošana
Mūsmājās uz jebkādiem svētkiem galda būs rasols. Tad ieskatāmies, kā mēs to gatavojam.
Vārīti, nomizoti, sīki sagriezti kartupeļi 1kg; vāriti, sīki sagriezti burkāni 500g.
Doktora desa 800 g - sagriežam sīkos kubiņos
Marinēti gurķi, jo sīkāk sagriezti, jo garšīgāk - 480 ml burciņa.
Vārītas, rīvētas olas - kādas 8 gab.
Maza buņdžina zaļie zirnīši.
Pieliekam majonēzi, samaisām. Ja ir vajadzība, pievieno sāli. Majonēze - 500 ml minimums, un tad jau jāskatās, kada konsistence ir sanākusi.
Visu izmaisām. Gatavs!