Kā uzglabāt atslaukto mātes pienu?

FOTO: Shutterstock.com
Atslaukt pieniņu vajadzētu pēc iespējas ar tādiem pašiem intervāliem, kā bērnu būtu ēdinājusi ar krūti.
Atbild dūla un 3 bērnu māmiņa Linda Vītuma.
Atslaukt pieniņu vajadzētu pēc iespējas ar tādiem pašiem intervāliem, kā bērnu būtu ēdinājusi ar krūti – tad ar piena veidošanos nevajadzētu rasties nekādiem pārsteigumiem.
Istabas temperatūrā atslaukto pieniņu var glabāt līdz pat 4 stundām. Ledusskapī – 3 līdz 5 dienas. Sasaldētu atslaukto pienu var glabāt līdz pat 6–12 mēnešiem.
Pienu sasaldēt ir ieteicams 24 stundu laikā pēc atslaukšanas. Dienas laikā atslaukto pieniņu sasaldēšanai var jaukt kopā.
Atsaldētu pieniņu vajadzētu izlietot 24 stundu laikā.
Sasaldētā piena krūzītei / paciņai noteikti vajadzētu uzrakstīt datumu, kurā tas ir atslaukts, lai lietot var sākt no vecākā.