Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Smieklīgie maija JOKU konkursa jociņi

Maija uzvarētājam balvā - Krāsojama kartona māja! Mammām un Tētiem kolektīvs ir izvēlējies aprīļa uzvarētāju un šo balvu iegūst Nadina Veitmane! Apsveicam!   Sazinies ar mums (signe@mammam.lv) par balvas saņemšanu!     SMIEKLĪGĀKĀS SARUNAS   Iesūtījusi: Nadina Veitmane Man kad piedzima otrais berniņ&scar

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Ķiršu saldā zupa
Laiks ogu zupām!

Receptes » Saldēdieni

Plānās pankūkas bez olām. Citādākām brokastīm (1)

Recepte / Saldēdieni | Skatījumi 50023

Lai pankūku mīkla bez olām turētos kopā, tai pēc pagatavošanas obligāti jāļauj pastāvēt vismaz 20 minūtes, lai uzbriest milti. Olu vietā mīklu porainu padara soda.

Arī bez olām var izdoties gardas pankūkas!
Foto: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

1. Milti 300 g
2. Cukurs 3 ēd.k.
3. Soda 1/2 tējk.
4. Augu eļļa 1 - 2 ēd.k.
5. rīvēts muskatrieksts (pēc vēlēšanās) 1/4 tējk.
6. Sāls šķipsniņa
7. piens (vai sojas piens) 2 glāzes

Mīklu bez kunkuļiem vieglāk pagatavot tā: bļodā sajauc miltus, cukuru, sodu, sāli un muskatriekstu. Pievieno pusi paredzētā piena, sajauc viendabīgu mīklu. Tad pievieno eļļu, un, mīklu nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno atlikušo pienu. Noliek pastāvēt vismaz 20 minūtes. Ja milti mīklā stipri uzbrieduši, pievieno vēl mazliet piena - tomēr mīklai jābūt mazliet biezākai, nekā gatavojot ar olām. Cep plānās pankūkas. Pirms pankūkas apgriešanas pirms tās puse jāapcep brūna.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 13. Feb 2015 19:30



 

LAPAS KARTE