Vīrietis strupceļā: Man teju 30, bet esmu nevainīgs

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Kā pārvarēt bailes tuvoties sievietei? Ja nu pirmais sekss izrādās totāla izgāšanās? — šādus jautājumus uzdod kāds portāla mammam.lv/tetiem.lv lasītājs.
 

esmu spilgts, izskatīgs un pārliecināts par sevi vīrietis, tā sevi raksturo aizvien nevainīgais vīrietis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"esmu spilgts, izskatīgs un pārliecināts par sevi vīrietis," tā sevi raksturo aizvien nevainīgais vīrietis.

Vīrieša problēma: seksā baidos izgāzties
„Man nudien ir vajadzīgs speciālista padoms. Pēc dažiem gadiem man būs 30 gadi, taču nekad nav bijis seksa. Šo noslēpumu nezina neviens no maniem paziņām. Pat, ja es kādam to izstāstītu, neticētu. Dzīvē esmu spilgts, izskatīgs un pārliecināts par sevi vīrietis. Gandrīz katru dienu no sievietēm dzirdu komplimentus, pārtveru neviltoti ieinteresētus skatienus, jūtu, kā mani apskauž citi vīrieši. Vienmēr esmu mācējis sievietēm izpatikt un piesaistīt viņu uzmanību. Darbā, ar mani sveicinoties, smaida pat tās sievietes, kas vispār nekad nesmaida. Kad apmeklēju klubus, sievietes burtiski man karas kaklā. Man nekad nav sagādājis problēmas iepazīties ar sievieti, bieži vien tajā pat vakarā skūpstījāmies un es tiku uzaicināts pie viņas mājās uz tasi tējas, filmu, ieskrūvēt spuldzīti un tamlīdzīgi.

Man būs 30 gadi, taču nekad nav bijis seksa. Šo noslēpumu nezina neviens no maniem paziņām. Pat ja es kādam to izstāstītu, neticētu.

Šādos brīžos vienmēr esmu atradis iemeslu aizlavīties vēl pirms aptvēru, ko daru. Jāsaka gan, ka šādos brīžos nekad neesmu licis partnerei justies neērti jeb aizskartai, vienmēr uzvedos džentelmeniski. Taču pašam man tas ir vājš mierinājums. Jūtos šajā situācijā pagalam stulbi. Droši zinu, ka neesmu nedz impotents, nedz gejs. Man pietiek ieraudzīt sievieti smaidam, lai saprastu, ka fizioloģiski ar mani viss ir kārtībā. Un tomēr... Apkārt ir tik daudz informācijas par to, ka, lai sagādātu sievietei baudu, īpaši jācenšas, ka apkārt pilns ar vīriešiem, kas neprot sievieti apmierināt, ka visu izsaka vīrieša pieredze. Es negribu izgāzties. Esmu pieradis, ka visi mani uzskata par misteru lielisko. Ja nu pēkšņi izrādīsies, ka tā nemaz nav? Ja nu es izpaužu sievietei savu noslēpumu, bet nākamajā dienā viņa to izpļāpās visiem kopīgiem paziņām? Patreiz es satiekos ar kādu sievieti. Viņa ir ārkārtīgi skaista, ar spilgtu personību un izteiktu seksualitāti. Zinu, ka arī es esmu viņu apbūris, ka jūtas ir abpusējas. Tomēr pirmo kopīgo nakti gaidu ar lielām bailēm. Līdz šim es ar viņu esmu bijis perfekts. Kā lai skatos viņai acīs, ja gultā nekas nesanāks? Varbūt ir kāda iespēja sevi izglītot un sagatavot tā, lai viņa par manu noslēpumu nekad neuzzina? Būšu ārkārtīgi pateicīgs par konstruktīvu padomu. Jūtos neaprakstāmi stulbi, būdams nevainīgs ar neatvairāma vīrieša reputāciju,” raksta portāla „mammam.lv/tetiem.lv lasītājs.

Konsultē attiecību treneris Arturs Šulcs:

Slazds, kurā pats sevi ievilcis
Šis ir stāsts par to, ka cilvēks ārēji grib būt perfekts un šādi spēlē uz publiku. Vienlaikus vīrietis baidās no kopības sajūtas, jo pieļauj, ka viņu var nomest no pjedestāla. Tas ir slazds, kur vīrietis pats sevi ir ielicis.
Parasti, ja cilvēkam dzimumtieksmes ir gana spēcīgas, šaubas par to, ko par mani padomās, atvirzās otrā plānā, bet sekss vienkārši notiek. Taču seksuālām attiecībām nepieciešams, lai cilvēks atvērtos, lai viņš nebaidītos no tā, ka otrs ierauga viņa pumpas uz dibena, viņa lieko apaļumu vai gluži otrādi — pārāk izteikto tievumu, lai nebaidītos no saviem it kā trūkumiem. Ja tu spēj būt kails otra priekšā, tātad tu spēj uzticēties.
Neviens cilvēks nav perfekts un mēs neviens neatbilstam ideālam tēlam — no rītiem visiem elpa nav patīkama, dienā vidēji cilvēkam ir 16 pirdieni, sievietēm ir mēnešreizes. Mēs nedzīvojam 24 stundas diennaktī vakarkleitā un smokingā. To ir svarīgi apzināties un akceptēt sevī to, ka reālajā pasaulē mēs gluži vienkārši nevaram būt perfekti.
Pēc vēstules redzams, ka vīrietim ļoti svarīgi šo ārējo perfekcionismu saglabāt. Visbiežāk cēloņi meklējami bērnībā. Parasti šādi cilvēki bērnībā ir dzīti, no vecāku puses ir bijis uzstādījums: būt teicamniekam, atbilst viņu priekšstatiem un katra neveiksme tikusi ļoti pārspīlēta. No šejienes arī vajadzība visās jomās arī turpmāk dzīvē atbilst teicamnieka tēlam.
Nereti seksuālu attiecību iztrūkums liecina arī par to, ka vīrietis vai sieviete nav pārrāvuši emocionālo nabassaiti ar vecākiem, viņi joprojām jūtas no tiem atkarīgi. Neapzinātā līmenī cilvēks jūtas vainīgs, ka, uzsākot seksuālas attiecības ar pretējo dzimumu, it kā kļūst neuzticīgs vecākiem. Tas arī uzliek bloku, kas neļauj cilvēkam seksuāli realizēties.
Arī šajā gadījumā iemesls noteikti ir dziļāks un vīrietim vajadzētu meklēt vai seksologa vai psihoterapeita palīdzību, kas palīdzētu tikt ar notiekošo skaidrībā.

Neapzinātā līmenī cilvēks jūtas vainīgs, ka, uzsākot seksuālas attiecības ar pretējo dzimumu, it kā kļūst neuzticīgs vecākiem. Tas arī uzliek bloku, kas neļauj cilvēkam seksuāli realizēties.

Reklāma
Reklāma

Sieviete tevi pamācīs!
Tomēr, lai bailes būtu vieglāk pārvaramas, jāatceras, ka mīloši cilvēki ir ļoti iejūtīgi. Ja emocionālais kontakts pārim ir, vīrietim vajadzētu atklāti runāt par savām bailēm, par to, ka viņš nejūtas pieredzējis, aicināt otru pamācīt. Arī tad, ja šī pieredze būtu, tāpat partnerei būtu jāvaicā, kas viņai patīk, kā viņa vēlētos mīlēties. Jo nav ne divu vienādu sieviešu, ne vīriešu un ātrākais veids kā sagādāt otram baudu, ir atklāti vaicāt, kas tev seksā patīk? Vīrietim vajadzētu atklāti teikt, ka viņš uztraucas, ka varbūt viņam nestāvēs, varbūt nekas nesanāks. Tad arī otram ir motivācija uzņemties vadību. Labā ziņa ir tā, ka cilvēkiem patīk otru pavedināt un jūtot, ka otrs ir seksuāli mazāk izglītotāks, ir patīkami otru pamācīt, jo tas ir ļoti skaists un pat svēts darbs. Tāpēc, ja tev nav nepieciešamās prasmes, neuztraucies, sieviete tevi pamācīs!
Ja satraukums ir pārāk liels, var ierosināt partnerim pirmajā reizē abiem neizģērbties kailiem, bet palikt biksītēs un vienam otru glāstīt. Šādas rotaļas, kad viens gar otru vienkārši paberzējas, paglāsta, paguļ viens uz otra, parasti patīk arī tiem pāriem, kuriem ir sekss, jo tas dažādo dzimumdzīvi. Bet tiem, kam nav vēl sekss, šādas rotaļas ļauj otru pakāpeniski izzināt un mazināt bailes no pirmā seksa.