Laiks skābeņu zupai! Garda recepte
Mazās skābenītes, pilnas vērtīgu vitamīnu, jau izspraukušās saulītē!
Precizējums par sastāvdaļām: - 250 ml glāze ar grūbām, 1 vidēja
lieluma burkāns, 1 liels sīpols, 4 vidēja lieluma kartupeļi,
0,5l burciņa ar skābenēm, kauliņi buljonam, garšvielas, uz vienu
porciju puss ola
Pagatavošana:
Grūbas liekam mērcēties uz 2 stundām, pēc tam noskalojam aukstā
ūdenī un liekam vārīties. Kad sāk burbuļot, nokāšam, noskalojam ar
aukstu ūdeni un liekam atkal vārīties, līdz pusgatavas. 3 l katiņā
liekam vārīties kauliņus ar lauru lapām un pipariņiem. Sīki
sagriežam sīpolu, uz rupjās rīves sarīvējam burkānu. Sīpolu cepam
eļļā, pievienojam burkānus un pasautējam. Liekam katlā pie
kauliņiem. Sagriežam kartupeļus mazos gabaliņos, liekam katlā
grūbas, kartupeļus un vāram ap 10 minūtēm, tad pievienojam skābenes
un vāram, līdz kartupeļi mīksti.
Mēs šo zupu ēdam ar skābo krējumu un vārītu oliņu.
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 4.gab
- Burkāns - 1.gab
- Sīpols
- Grūbas - 250.g
- Skābenes - 1/2.burciņa
- Garšvielas
- Olas
- Buljonkauliņi