Dvīņubrāļi guļ kopā. Vai tas ietekmē viņu seksualitāti?

Dvīņu puiku mamma satraukusies - zēni ik pa laikam grib nakšņot vienā gultā, un mamma nesaprot, vai tas nevar ietekmēt bērnu seksualitāti?

Gulēšanai kopā nevajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību, lai no tās neizveidotos problēma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gulēšanai kopā nevajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību, lai no tās neizveidotos problēma.

Mammas jautājums:

"Jautājums ir par maniem bērniem. Stāsts tāds. Man ir 10 gadus veci dvīņi - puikas. Es sāku satraukties par to, ka viņi ĻOTI bieži guļ kopā! Ne katru nakti, bet tomēr bieži. Dažkārt vakarā aiziet gulēt katrs savā gultiņā, bet no rīta viņi ir atkal kopā. Es gan viņus nekauninu, nerāju, tik norādu, ka labāk izgulēties tomēr var katrs savā gultiņā. Vai man par to vajadzētu uztraukties? Vai tas nekādi neiespaidos viņu seksualitāti? Jāpiebilst, ka audzinu puikas viena jau vairākus gadus. Es ceru, ka tās ir tik manas slimīgās mātes rūpes."

 

Atbild atiecību konsultants Arturs Šulcs:

"Šajā situācijā nevajadzētu uztraukties, jo nav pamata domāt ko sliktu vai nosodāmu par puikām. Gulēšana kopā seksualitāti neietekmē. Iespējams, ka puikas jūtas nedroši, tāpēc meklē kādu, ar ko kopā jūtas pasargāti. Viņi atrod vai nu mammu, vai šajā gadījumā - viens otru. Svarīgi, ka viņiem ir katram sava sega, savas mantas, atšķirīgas drēbes, lietas, kas stiprina viņu individualitāti. 

Reklāma
Reklāma

Mammai jābūt mierīgai, lai tā nekļūtu par problēmu. Līdzīgi kā ar pusaudžu masturbāciju – tas ir dabiski, bet vecāki savus bērnus par to nereti kaunina, kontrolē un aizliedz to darīt. Tajā brīdī sākas problēma, jo tad tas ir aizliegtais auglis, kas piesaista vairāk, un tiek darīts biežāk. Gulēšanai kopā nevajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību, lai no tās neizveidotos problēma. 

Vienai audzināt dēlus, protams, nav viegli. Lai padarītu dēlus vīrišķīgākus, var vest viņus pārgājienos, piedāvāt apmeklēt vai piedalīties sporta aktivitātēs. Tas nepieciešams, lai viņi komunicētu ar citiem, un redzētu, kā uzvedas vīrieši, kā arī paši varētu izmēģināt savus spēkus vīrišķīgās nodarbēs. "

 

Lai uzdotu savu jautājumu speciālistam, apmeklē sadaļu Jautā speciālistam!