Mājās gatavota rikota

Ir aizraujoši savām rokām pagatavot rikotu (biezpiena sieru), un tas nepavisam nav sarežģīti. Būs nepieciešams arī termometrs, lai pārbaudītu siera temperatūru. 

Pašgatavots biezpiena siers

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pašgatavots biezpiena siers

Recepte paredzēta 500 g siera pagatavošanai.

Sastāvdaļas:

2 1/2 / piena

220 ml trekna saldā krējuma

3 ēdamk. svaigi spiestas citrona sulas

1/2 tējk. sāls

 

Gatavošana:

Lielā katlā sajauc pienu,krējumu un citrona sulu.Termometru piestiprina pie katla malas. Piena maisījumu lēni silda, līdz tas sasniedzis 95 °C temperatūru. Tad katlu noņem no uguns un maisījumu atdzesē 15 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Virs bļodas novieto smalku sietiņu, kurā uzmanīgi ar karoti iecilā siera masu.

Aptuveni 1 stundu siera masu atstāj sietā un nekustina, līdz notecējis šķidrums. Tad to liek bļodā un pievieno sāli. Rikotu var uzglabāt ledusskapī 3 dienas.

 

 Avots: Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Šerilas Lindbādas grāmata Siera kūkas

 

Sastāvdaļas