Sievietes biežāk fantazē par ekstrēmu seksu nekā vīrieši. Skaidro seksapatologs

Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka sievietes ir tās maigās būtnes, kuras arī attiecībās vēlas vienu vienīgu nebeidzamu romantiku, taču tā nemaz nav. Izrādās, ka tieši daiļais dzimums daudz biežāk sapņo par ekstrēmu seksu nekā vīrieši. Par sieviešu un vīriešu populārākajām seksa fantāzijām mammamuntetiem.lv stāsta seksopatologs un psihoterapeits Dainis Balodis.

FOTO: Shutterstock.com

Vai par fantazēšanu vērts uztraukties?

Fantāzijas nav bīstamas, jo tās ir tikai fantāzijas, taču līdz brīdim kamēr netiek realizētas dzīvē, ja tās, piemēram, ir veselību, dzīvību apdraudošas. Ja fantāzijas cilvēkam nerada trauksmi, un tās nav pretējas viņa iekšējām sajūtām, ka tas ir kaut kas ārkārtēji nepareizs, tad tas cilvēkam lielu uztraukumu neizraisa. Problēmas rodas tad, ja cilvēks nesaprot, kādēļ viņam rodas šādas fantāzijas, radot milzu stresu. Fantāzijas cilvēkam var radīt iespaidu, ka ar mani nav kaut kas pareizi. Piemēram, viņš var fantazēt par homoseksuālām attiecībām, lai gan viņa objekts reālajā dzīvē ir heteroseksuāls. Tas var radīt cilvēkam lielu trauksmi.

Pēc D.Baloža teiktā, otra liela grupa ir tāda, ka vēlme ir liela, un cilvēki sāk šīs fantāzijas realizēt. Piemēram, samērā bieži cilvēki fantazē par sadomazohistisku seksu. Kad viņi to uzdrīkstas, tas ne vienmēr ir krimināli sodāmi, bet varētu būt fantāzijas, kuras realizējot, darbības jau ir krimināli sodāmas. Lielākā grupa būtu pedofilija, tās ir seksuālas fantāzijas par seksu ar mazgadīgām personām. Tā ir problemātiska situācija, un par to jāsēž cietumā. Seksopatologs skaidro, ka cilvēkam var būt samērā vardarbīgas fantāzijas, taču kamēr tās ir tikai galvā, tās nav bīstamas. Ja liekas, ka tas ir nepieņemami, nepareizi, var iet meklēt palīdzību pie speciālistiem un mēģināt noskaidrot, kāpēc tās veidojas, jo iemeslus plus, mīnus vienmēr var atrast. Pamatā tie ir psiholoģiskas dabas, atzina speciālists.

Kādreiz fantāzijas var izpausties, piemēram, cilvēkiem rakstot pasakas. Brāļiem Grimmiem arī bija daudz, manuprāt, destruktīvu fantāziju, un mēs esam dabūjuši veselu čupu ar viņu pasakām, kuras cilvēki lasa, skatās, pārveido, piezīmēja seksopatologs.

Sievietes sapņo par ekstrēmu seksu un mīlēšanos publiskā vietā

D.Balodis norādīja, ka visi nestāsta par savam fantāzijām, bet pamatā šīs fantāzijas saistītas nevis ar objektiem, bet ar seksa norisi. Ir cilvēki, kuri fantazē par samērā vardarbīgu seksu. Lielākā daļa cilvēku domā, ka visbiežāk seksā tiek fantazēts par kaut ko romantisku, mīlīgu, bet tā nemaz nav - bieži tiek sapņots tieši par brutālu seksu. Ne velti "sex šopos" pirktākā lieta ir roku dzelži. Un tieši sievietes ir tās, kas sapņo par sasiešanu, lai gan ne vienmēr šīs fantāzijas tiek realizētas dzīvē. Sievietes sapņo par citiem objektiem ar citiem parametriem. Piemēram, tiek iztēlots, ka sievietei ir sekss ar divus metrus garu blondīnu, zilām acīm, tādu kā vikinga vikinga tēlu. Tomēr diezin kāpēc viņas apprec 1,70 metru garu, ar lieko svaru un tumsnēju. Cilvēki vairāk fantazē par detaļām, skaidro speciālists. 

Reklāma
Reklāma

Pietiekami daudz sieviešu sapņo par seksu ar citām sievietēm, un tas bieži ir saistīts ar kādu vilšanos iepriekšējās attiecībās. Vēl sievietes sapņo par seksu neordināros apstākļos - publiskās vietās, piemēram, liftā, pludmalē un citviet. Seksuālās fantāzijas ir atkarīgas no katra cilvēka individuālajiem apstākļiem. Ja sievietei ir patstāvīgas attiecības, tad fantāziju loks ir pietiekami limitēts, bet, ja nav, tad fantāzijas ir daudz plašākas. Ja vēl ir mazi bērni, tad kādas tur lielas fantāzijas var būt, pieļauj D.Balodis. Jaunajām māmiņām nereti pats svarīgākais ir izgulēties, nevis sapņot par seksu neordināros apstākļos.

Vīriešiem patīk pazemošana seksa laikā 

Vīrieši vairāk fantazē par dažādiem seksa veidiem, jo īpaši, ja partnerim tie nav pieņemami, piemēram, par anālo seksu. Viņi vairāk sapņo par objektiem - sekss ar vienu, bet fantazē par citu. Vīrieši fantazē arī par ekstrēmu seksu, taču tas notiek daudz retāk nekā sievietēm.

Vīrieši vairāk atbild par situāciju, bet ekstrēmais sekss ir vairāk sieviešu gabals, uzskata seksopatologs.

Vīrieši sapņo par pazemošanu. D.Balodis atminas,- bijis periods, ka sievietes sūdzējušās par vīriešiem, kuri pirms seksa vēlas, lai uz viņiem urinētu. Tas ne visiem ir pieņemami.