Lielais "O!" un vibratori. Iesācējas pieredze un seksoloģes komentārs

Brīdinām, ka raksts nav paredzēts auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. Kad pirms kāda laika pēc darba devos uz filmu „Mans lielais O!”, pat iedomāties nespēju, kādas domas tā manī raisīs. Nopietni! Vēl trakāk – nebiju iedomājusies, ka vispār esmu uz ko tādu spējīga.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Informācija no portāla www.kasjauns.lv.

 

Bija visparastākā piektdiena, kad pēc darba pa taisno uz mājām nu nemaz negribas. Abas ar draudzeni nospriedām – mums jāredz kino, par kuru runā visa Rīga! Beidzot arī uzzināsim seksa rotaļlietas klasikas – vibratora – rašanās lielo noslēpumu. Turklāt filma solījās būt smieklīga (atsauksmes taču lasām!), ko vēl vairāk? Pēc kino, joprojām ķiķinot, vedu draudzeni mājup, abas, vai smieklos locīdamās, spriedām, cik labi būtu, ja poliklīnikā būtu viens tāds kabinets, kur pieņemtu daiļais dakterītis Grenvils un orgasms būtu tāds pats pakalpojums kā elektrokardiogramma vai vakcinācija pret ērču encefalītu. Puse pasaules sieviešu tad beidzot uzzinātu, kas tas orgasms tāds ir. Pēc tam abas izplūdām smieklos – Jēziņ, tam taču tagad izdomāts vibrators! Protams, protams, nedaudz pašausminājāmies par tālo deviņpadsmito gadsimteni, kad sievietes par orgasmu it kā nenojauta. Nudien būtu interesanti uzzināt, ko viņas elsojot domāja piedzīvojam dakterīša Grenvila kabinetā? Turklāt brīdī, kad sirmais ārsts Grenvilam atklāja, kā ārstēt tā gadsimteņa „mēri” – sieviešu histēriju (ar to bija jāsaprot melanholija, trauksme un frigiditāte), laikam iespurdzos visskaļāk. Nē, nu labi, muskusa un lilijas eļļa kā lubrikants vēl varētu būt okey, bet dakterīša tālākie norādījumi! Ar rādītājpirkstu apļveida kustībām stimulēt sievietei maksts apvidu, viegli uzspiežot tā, it kā glaudītu vēderu un kasītu matus vienlaikus. Tā vien gribējās palūgt: „Dakterīt, lūdzu, precīzāk! Kā bijāt to domājis?” It īpaši tāpēc, ka visas dāmas bija gatavas pierakstīties ārstēšanai atkārtoti jau nākamajā dienā, jo, pašām nezinot, piedzīvoja ikvienas sievietes lielāko baudas mirkli – lielo O! Un tās bezgala garās rindas pēc dakterīša no pārpūles sabeigto roku aizstājēja – tehnikas brīnuma vibrators! Tas, lepnā sarkankoka kastē, filmas beigās ieceļoja pat Anglijas karalienes guļamistabā! Nu, kaut kas neticams! 

 Man arī ir tā, ka reizēm ir tas Lielais O, bet reizēm sanāk tāds drusku mazāks un ...mazliet pietēlots.

Un tad uzausa sestdienas rīts... 

Par ko es domāju? Nu, protams, par Lielo O! Nezinu, kā tie impulsi pa nakti smadzenēs saāķējās, bet tiešām domāju par TO. Tēlot orgasmu jau katra prot (nu labi, gandrīz katra). Tā taču ir sieviešu lielā māksla. Lieliskajā filmā „Kad Harijs satika Salliju?” bija viena debešķīga epizode – viņi sēž kafejnīcā starp kolu, sviestmaizēm un salātiņiem, un Harijs stāsta, ka sievietes, esot kopā ar viņu, jau nu gan orgasmu netēlo. Sallija, notiesājusi savu sviestmaizi, smuki saloka salveti un tieši to arī ļaužu pilnajā kafejnīcā izdara – uz līdzenas vietas perfekti notēlo orgasmu un pēc tam, it kā nekas nebūtu bijis, turpina runāties. Harijs, protams, paliek vaļā muti. Man arī ir tā, ka reizēm ir tas Lielais O, bet reizēm sanāk tāds drusku mazāks un ...mazliet pietēlots. Bet tajā filmā... Ak! Kad saproti, ka var vēl lielāku un pavisam lielu, protams, ka gribas vislielāko! Ar šo domu nēsājos visu sestdienas rītu. Gan kafiju dzerot, gan pēc tam braucot uz tuvējo lielveikalu pēc puraviem, jaunajiem Marokas kartupelīšiem un sausā baltvīna, jo pusdienu plānā – garšīgā kartupeļu – puravu zupa... Tie divi leknie puravu kāti, tāpat kā viss iepirktais, gan tā arī palika maisiņā. Kaut kas cits, ar ko aplaimot sevi, izrādījās daudz svarīgāks par zupu. 

 

Veru vaļā seksveikala durvis 

Tēlaini izsakoties, kājas mani pašas atveda uz centru. Smuki noparkojos un devos uz intīmpreču veikalu. Tak’ jau pēc Lielā O! Pa ceļam gan pazibēja doma, ka ir taču arī interneta veikali – noklikšķini uz vēlamajām mantiņām un saņem. Bet vai tad zinu, ko man tam Lielajam O vajag? Es gan apzinājos, ka šis veikala apmeklējums nelīdzināsies gājienam uz piemājas veikaliņu, kur ieskrienu pēc maizes un piena. Bet nav taču vairs 19. gadsimts! Pat necentos neko tēlot. Atsaucos pārdevēja laipnajam skatienam un vienā elpas vilcienā noteicu – noskatījos filmu Mans Lielais O!, un es arī tā gribu! Koda atslēga izrādījās pareizā, jo pārdevējs pasmaidīja un teica – tad jau sāksim ar vibratoru! Man pat netika dota iespēja izvēlēties. „Te ir daldo un, te, redziet, neparastas formas un gari vibratori. Bet zināt, pašlaik jaunākā tendence ir tāda, ka vibrators tiek pasniegts kā kaut kas plašāks. Tā ir masāžas terapija. Vibratoram, nenoliedzami, jābūt estētiski skaistam. Man šķiet, jums iesākumam vajag šo!” teica pārdevējs, noliekot man priekšā rozā rotaļlietiņu. „Šī reāli ir topa prece – skaista, patīkama pēc sajūtas, turklāt aplūkojiet šo izvirzījumu, kas masē klitoru! Sievietei – ideāla lietiņa! Pie tās varētu arī apstāties.” Nu, jāatzīst, man arī patika. Uz jautājumu – vai vēl ko? – pieprasīju pašu efektīvāko uzbudinošo krēmu/gelu/pilienus (vienalga, ko), lai mans O būtu tik liels, cik vien iespējams. Kā tajā teicienā – ja zodz, tad miljonu! Pie reizes saņēmu jauku izglītojošu lekciju, ka iekšķīgi lietojamie pilieni – tas nav nopietni, bet par krēmiem gan varot padomāt. Pārdevējs man piedāvāja divas pašas iedarbīgākās kastītes – lai izvēlos. Protams, izvēlējos to, uz kura bija Lielais O! Visbeidzot nenocietos – ja nu man tomēr ar vibratoru nesanāk, varbūt ir kaut kas super stimulējošs pārim? Šajā brīdī pārdevēja acis iemirdzējās kā zvaigznes. O, jā, viņš man parādīšot klitora vibratoru, kas patlaban pasaulē pārtrumpojot visus līdz šim zināmos. Tas esot gatavais sprādziens seksa pasaulē. Lietojams dzimumakta laikā – bauda gan Viņai, gan Viņam. Turklāt tā esot pirmā ierīce, kas iedarbojoties uz sievietes tik noslēpumaino G punktu, sagādājot vēl nebijušu baudu! Pieveru acis uz cenu un pērku visas trīs mantas. Ja reiz gribu Lielo O, nav, ko latus skaitīt. 

Tā vis gluži nebija, ka tikko mājās, un vibrators rokās. Vispirms kā jau mums, sievietēm, raksturīgi – visus pirkumus apskatīju un smuki izliku guļamistabas plauktiņā... Pēc tam palasīju instrukcijas un vēlreiz paskatījos.

Esi sveiks, mans vibrator! 

Tā vis gluži nebija, ka tikko mājās, un vibrators rokās. Vispirms kā jau mums, sievietēm, raksturīgi – visus pirkumus apskatīju un smuki izliku guļamistabas plauktiņā... Pēc tam palasīju instrukcijas un vēlreiz paskatījos. Ieliku vibratorā baterijas un izpētīju vibrāciju daudzos režīmus, domājot – nez kurš būtu piemērotākais? Atklāju, ka mantiņu, kas Viņai un Viņam sagādās nebijušu baudu, nepieciešams 20 stundas lādēt, lai tā darbotos. Cēlu nost no plaukta un pievienoju strāvai... Arī gēla pudelīti vēlreiz pacilāju – nu skaista bez gala! Kaut veikalā šķita – mans libido vai smok nost nepacietībā, tomēr prātīgāk šķita vispirms atslābināties. Sadedzu vannasistabā sveces, vannas ūdenim nežēloju savu mīļo vīģes un vīnogu ekstraktu sīrupu. Guļot vannā, mēģināju iztēloties savu visromantiskāko, visseksīgāko, visneparastāko un uzbudinošāko mīlas ainiņu. Biju uzlikusi arī atbilstošu mūziku. Man šķita svarīgi noskaņoties. Teikšu jau, kā ir – tālāk par vannasistabu netiku. Kaut kā stulbi šķita pārcelties uz aukstajiem guļamistabas palagiem... Vibrators bija ieņēmis patīkami siltu temperatūru, un tā pieskāriens bija kā elpu aizraujošs piedzīvojums. Man pat šķita, ka atklāju jaunas jutīgas vietiņas (pat TUR!). Mainīju vibrācijas un jutos debešķīgi, jo pati biju tā, kas visu kontrolē un liek rozā loceklītim darīt, kas jādara. Un vēl tās gēliņš, svaigi pēc vannas. Tik jutekliski... Nezinu, vai tas bija Lielais O. Neticu, ka ar pirmo reizi tas vispār iespējams, bet sajūta, ka ar mani notiek kas nebijis, man reāli patika. 

 

Reklāma
Reklāma

Mēģinājums Nr. 2 

Otru nolēmu pietaupīt, kad nebūšu viena, bet draugs atgriezīsies mājās no Vācijas. Vienīgi līdz galam neiztēlojos, kā viņam tos savus jaunos draudziņus parādīšu. Bet gan jau! Man par brīnumu, viņš bija atsaucīgs un pat ļoti ieinteresēts. Katrā ziņā neuztvēra to ārprātā nopietni un liktenīgi. Tik no Lielā O gan nekas nesanāca... Saprotams, izstāstīju par filmu un teicu – gribu kaut reizi dzīvē kā filmā – pamēģināt zinātnes izgudrojumus. Viss beidzās ar to, ka man nenormāli nāca smiekli. Sākot ar to, ka vismaz trīs reizes pārbaudīju instrukciju, vai tiešām brīnumaino mantu ievietojam tā, kā vajag, un beidzot ar vēlmi ieslēgt citu vibrāciju režīmu, kas diviem iesācējiem nemaz nav tik viegli... Kur nu vēl nebeidzamie jautājumi par to, kā otrs jūtas un ko vispār jūt? Kad izdomājām mainīt pozu, man galvā bija tikai viena doma – kaut tas brīnums neizslīdētu un man atkal nevajadzētu naktslampiņas gaismā burties instrukcijā... Sajūta beigās bija – tā kā kaut kas bija, tā kā nebija... Bet vajadzēs atkārtot! Kaut kas tajā mantiņā ir, to jūtu! Un kas man jau tagad viennozīmīgi patika – ārkārtīgi spēcīgās vibrācijas, kas lieliski mazina saspringumu kakla un plecu daļā. Tad gan man gribējās izsaukties: „O!” 

 

Ināra Roja, neiroloģe, seksoloģe, seksopatoloģe un pāru konsultante: Vibrators un orgasms atraisa izdomu un jutekliskumu 

„Vibrators nevar aizvietot komunikāciju ar dzīvu cilvēku, emocionālu un mīlošu seksuālās dzīves partneri. Tas nav domāts arī lielā orgasma sasniegšanai vai G punkta uzspridzināšanai. Kā jebkura prātīgi lietota rotaļlieta, vibrators noder spēlei, izjūtu un piedzīvojumu dažādošanai. Veselīgas, psihiski normālas sievietes mērķis nav iegūt „nebijušu baudu”, masturbējot lēkmjveidīgi no rīta līdz vakaram! 

Nav noslēpums, ka mūsdienās ļoti daudzas sievietes, lai dzimumakta laikā pastiprinātu baudu, orgasma izjūtu, papildus praktizē masturbāciju jeb kairināšanu. Kairināšanu ar roku veic vai nu partneris, vai pati sieviete. Izmanto arī dažādus vibratorus. Tās vairs nav vecmodīgās, neelastīgās seksa rotaļlietas – 21. gadsimta vibratori imitē maigu, elastīgu ādu, ir spilgti un izaicinoši. Tie ir multifunkcionāli. Piemēram, vibratoram papildus var būt „pirkstiņš” kutekļa uzbudināšanai, tas var radīt dziļa spiediena, pilnuma sajūtu, ko var regulēt. Arī tad, ja sievietei nav attīstītas seksuālās fantāzijas, seksa rotaļlietu izmantošana atraisa radošu izdomu un jutekliskumu. Vibrators daudzām sievietēm, kuras zaudējušas vīru vai pārdzīvo šķiršanos no mīļotā, ir noderīgs pašapmierināšanās līdzeklis. To var dēvēt arī par psihoterapeitisku notikumu. Lietojot vibratoru saskaņā ar seksologa/ seksopatologa indikācijām, sieviete var pakāpeniski pārvarēt tādas seksuālās dzīves problēmas kā vaginismu un sāpes, neirotiskas bailes no komunikācijas ar pretējā dzimuma pārstāvi, riebumu pret vīriešiem. Trauksme un naids pret pretējā dzimuma pārstāvi tiek veselīgi pārstrādāti, un sieviete atkal spēj veidot jaunas emocionālas un fiziskas attiecības.” 

 

Elmārs Vārpa, psihoterapeits un seksologs: Patīkamās sajūtas – jā! 

„Ja viss būtu tik vienkārši un orgasms būtu mehānisks produkts tam, kas notiek zem jostasvietas, ļoti daudzas sugas sen būtu izmirušas un cilvēki – paši pirmie. Mehāniski stimulēt dzimumorgānus spēj dzīvnieki, un liela daļa no tiem tā arī vairojas, bet ar cilvēku ir citādi. 

Sievietes vēlmi pēc tuvības un seksa daudz vairāk nekā vīrietim nosaka psihoemocionālie faktori. Tostarp pieskāriens, temperatūras sajūta, glāsti, smarža, garša un audiālie kairinājumi. Protams, varam savam mīļajam vibratoram piešķirt smaržu un garšu, varam teikt, ka mums patīk, kā viņš žūžina, varam teikt – jā, viņš ir gana silts, tam ir patīkami pieskarties, jo pieejami visādi materiāli, BET... Mēs nevaram ar viņu parunāt, nevaram sagaidīt virkni faktoru, ko spēj dot dzīvs cilvēks, lai cik smalki ierīce vibrētu. Tādējādi  trūkst vienas no būtiskākajām orgasma sastāvdaļām – psihoemocionālās komponentes. Varbūt vibrators nepieviļ, kā to dažkārt izdara vīrietis, bet runa jau nav par vilšanos dzimumakta laikā. Sievietei tas nespēlē tik būtisku lomu. Sieviete fiziski necieš tā, kā vīrietis, kurš nonāk līdz zināmai uzbudinājuma pakāpei, bet izlāde nenotiek. Viņai tuvība un sekss var būt patīkams arī bez orgasma. 

Ja dildo (mākslīgā locekļa) funkcija ir darīt pilnuma sajūtu makstī, tad vibratora uzdevums nebūt nav kaut ko aizpildīt, un tas nav jāievada makstī. Tā uzdevums ir radīt vibrācijas erogēni spēcīgajās zonās kaunuma apvidū, lai tām pieplūstu asinis un nervu gali kļūtu jutīgāki. Ar to arī uzbudinājums sākas. Lai notiktu stimulēšana bez partnera, ir vairāki priekšnoteikumi. Perfekti jāstrādā nervu sistēmai un asinsritei, lai būtu maksts mitrināšanās. To savukārt bremzē stress, noteiktas menstruālā cikla fāzes, daudz nosaka arī sievietes veselības stāvoklis (medikamenti, ko viņa lieto, arī hormonālie preparāti). Nemaz nerunājot par smēķēšanu un aizraušanos ar alkoholu, kas mazina uzbudinājumu. Tāpēc vibrators var raisīt patīkamas sajūtas, bet orgasmu tas negarantē. 

 

Teksts: Kaija Liepiņa, žurnāls „Stella”, www.kasjauns.lv