Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Mammu, re kur Pežo banka!

Tad viņam bija četri gadi un Latvijā vēl bija Krājbanka. Emīls perfekti iemācījies automašīnu nosaukumus un zīmītes - Audi, Volvo, VW u.t.t. Pastaigu laikā regulāri tika nosauktas visas stāvošās mašīnas. Staigājam pa Vecrīgu un pēkšņi dēla pārsteiguma sauciens: "Mammu, re kur pežo banka!" :) Iesūtījusi: Līga Sējēja.

Skatīt visus jokus

        

Receptes » Konservēti salāti

Sinepju – ķiploku gurķi ziemai. Īpaša recepte no māsas pavārgrāmatas (6)

Recepte / Konservēti salāti | Skatījumi 38217

 
Nedēļas nogalē no savas māsas Agitas, kas ar gatavošanu uz “tu”, nočiepu fantastiski gardu gurķīšu recepti – sinepju un ķiploku marinādē. Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!

Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!
Foto: Shutterstock.com

 
Sastāvdaļas:
Gurķi 4kg
Eļļa 1 glāze
Etiķis 1 glāze
Sāls 100g
Cukurs 1 glāze
Sinepju pulveris 1 ēd.k.
Sasmalcināti ķiploki 3 ēd.k.
 
Gatavošana:
1. Gurķus sagriež gareniski 4 šķēlēs.
2. Pagatavo marinādi no norādītajām sastāvdaļām – eļļas, etiķa, sāls, cukura, sinepju pulvera un ķiploka.
3. Marinādi pārlej gurķus un visu pamatīgi samaisa. Neraizējies – sākumā šķitīs, ka marinādes šķidruma faktiski nav! Bet būsi pārsteigts ieraugot, cik šķidruma gurķos būs nākamajā rītā. :)
4. Tātad gurķus ieliek uz nakti ledusskapī.
5. Nākamajā dienā gurķus sapilda burkās, karsē 80 grādu temperatūrā 30 minūtes, un karstās burkas aizvāko. 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv
Raksts publicēts 1. aug 2013 14:20



 

LAPAS KARTE