Runā sabiedrībā pazīstami tēti: 3 lietas, ko man iemācījis bērns

8.septembrī Latvijā tiek atzīmēta Tēva diena. Ģimeņu oragnizācija "Mammām un tētiem" un nodibinājums "Fonds Mammām un tētiem" šo sestdien, 7.septembrī, rīko plašas Tēva dienas svinības. Sabiedrībā pazīstamiem tētiem uzdevām it kā vienkāršu, taču vienlaikus ļoti grūtu, jautājumu - 3 lietas, ko man iemācījis bērns. Lai runā paši tēti! 

Ufo lielā meita Stella, kura patlaban studē augstskolā un profesionāli dejo baroka dejas. Foto no Ufo personīgā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ufo lielā meita Stella, kura patlaban studē augstskolā un profesionāli dejo baroka dejas. Foto no Ufo personīgā arhīva.

 

 

Pazīstamais joku plēsējs un radio "BOOM FM" saimnieks Ufo jeb Kaspars Upacieris - meitas un dēla tētis:

1.Mazgāt autiņus. Mums ir diezgan palieli bērni - tad pie mums tikko parādījās pamperi. Stellai tādi bija tikai 3 gabali, vesti no Amerikas, īpašām reizēm, bet Francim jau tas prieks tika pilnībā

2. Dažus labus jokus,

3. Lejuplādes, viedtālruni un telefona aplikācijas.

Ufo dēls Francis. Viņš arī jau studē, bet brīvajā laikā uzspēlē ģitāru. Foto no kaspara Upaciera ģimenes fotoalbuma.

 

Mūziķis Atis Auzāns - tētis dēliņam:

1. Agri celties un agri iet gulēt. Nenoliegšu - to iesākumā ir grūti pieņemt, bet izdarīt tomēr var.

2. Pacietība un liela savaldība. Bet to jau sāku mācīties pirms kļuvu par tēti, strādājot ar citiem bērniem. Un tas savukārt ir palīdzējis saprast savus bērnus. Dažkārt dēliņš Matīss, kuram pašlaik ir gads un septiņi mēneši, dara blēņas, bet es zinu, ka ar pacietību var panākt vairāk nekā ar kliegšanu.

3. Bērni ir iemācījuši saskatīt lietas, ko pieaugušie ikdienā nepamana. Un ir iemācījuši par tām priecāties, nevies paiet vienkārši garām. Puķes - izrādās, tās patiešām ir skaistas. Un pat veikala piedāvājumu sāku izvērtēt ar bērna acīm. 

Reklāma
Reklāma

 

Aktieris Dainis Grūbe - tētis meitiņai:

1. Atbildīgumu

2.Plānošanu - ne tikai domājot un plānojot, kā nodrošināt labāku dzīvi ģimenei, bet, kā saplānot laiku, lai pēc iespējas vairāk pavadītu laiku kopā ar bērnu

3.Spēju savaldīt emocijas

 

Žurnālists Ansis Bogustovs - trīs meitu un dēla tētis:

1.Esmu iemācījies laika plānošanu. To palīdzējis jau pats fakts vien, ka tev ir bērni.

2.Salavdību, apdomīgumu. Es nevaru atļauties būt neiecietīgs, negodīgs, kašķīgs vai saguris, jo bērni tik lieliski kopē, ka to pašu visu varu dabūt atpakaļ jau pāris stundās vai vēlēkais - nākamajā dienā. Tas man ir pārsteigums - cik ātri bērni kopē savus vecākus. Ja es gribu, lai mani bērni izaug par labiem cilvēkiem, man pašam tādam ir jābūt.

3.Bērni ir jēdzīgākais, kur cilvēks var ieguldīt savas zināšanas un citas lietas. Tieši bērnos vari ieraudzīt, kā ar zināmu gudrību palīdzēt viņiem izdarīt pareizo izvēli un sasniegt kopā to, kas nebija iespējams manā bērnībā.

 

Spēkavīrs un bruņoto spēku karavīrs Raimonds Bergmanis - tētis 3 bērniem:

1.Uzticību

2.Turēt vārdu

3.Dzīvesprieku