Saudzēsim bērnus pret pirkstu iespiešanu durvīs un traumām no kritieniem pret asiem stūriem. Uzzini, kā to izdarīt!

Mūsu valstī ir ļoti augts bērnu traumatisms, ko apliecina veiktie pētījumi un diemžēl cipari uzrāda, ka katru gadu Latvijā situācija paliek ar vien bēdīgāka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Eiropas Savienības statistikas dati uzrāda, ka bērnu traumatisms, kurš, saistīts ar pirkstu iespiešanu, pārsniedz vairāk nekā 100`000 gadījumu gadā. Ir veikti speciāli pētījumi, ieviesti likumi, regulas, lielākajā daļā Rietumeiropas valstīs noteikts, ka bērnu dārzos un skolās jābūt drošības līdzekļiem pret pirkstu iespiešanu un traumu gūšanu no kritieniem pret asiem stūriem. Apdrošināšanas kompānijas iesaka vecākiem padomāt par bērnu drošību mājās, uzstādot līdzekļus pret traumu gūšanu.

 

LR Veselības ministrijas Slimību profilakses un kontroles centrs katru gadu veic uzskaiti, kurā statistika uzrāda, ka lielākoties traumas tiek gūtas tieši mājās un lielākais skaits traumu ir saistīts ar lūzumiem, sasitumiem, zilumiem, vaļējām brūcēm. Bieži šīs traumas ir saistītas tieši ar pirkstu iespiešanu durvīs vai kritieniem.

Patiesībā šādu gadījumu ir daudz vairāk nekā oficiāli reģistrēts, jo traumu punktos tiek fiksēti tikai stacionārie gadījumu.

Pirkstu saspiešana ir viens no pieciem visbiežāk sastopamiem iemesliem, kādēļ mazi bērni nonāk slimnīcā ārstēšanai.

 

http://www.youtube.com/watch?v=4o5ECrHSs5g

 

Mūsu mīļie bērni atrodas nemitīgā kustībā, kopš pamošanās brīža viņi steidzas atkal iepazīt pasauli un visu ņemt rokās. Šāda ziņkāre un briesmu neapzināšanās regulāri izraisa nelaimes gadījumus. Tādejādi nereti rokas cieš, jo pirksti iestrēgst starp durvīm un aplodu, bērni bieži krīt, - jo mazāks bērns, jo biežāk tas zaudē līdzsvaru, tas piederas pie augšanas procesa. Daudzās ēkās atrodamas sienas, palodzes u.c. vietas ar asām malām vai stūriem. Tās var potenciāli apdraudēt krītošus, skrienošus vai rotaļā iegrimušus bērnus. Pat vienreizējs gadījums, kad bērns iespiež pirkstus durvīs, krīt uz asas šķautnes vai stūra var sagādāt lielas ciešanas bērniem un viņu vecākiem.

 

 

Reklāma
Reklāma

SIA „Sindeks Būve” veiktajās aptaujās, kontaktējoties ar bērnu dārziem, skolām bieži izskan arguments, ka pie mums šādas traumas gadās reizes 2-4 gadā un tas jau nav nemaz tik traki. Mēs uzdodam jautājumu, vai pat viens šāds gadījums, kad ciešs bērns nav par pamatu, lai padomātu par iespēju novērst pat teorētisku iespēju gūt traumu uzstādot bērnu drošības līdzekļus. Izmaksas šādu līdzekļu uzstādīšanai nepārsniedz 25, EUR, kad, no gūtajām traumām, veselības atgūšanai izmaksas ir daudz lielākas, bet galvenais, bērns ciešs, jo vecāki nav pietiekamā mērā izsekojuši savam bērnam, vai arī parūpējušies, lai šādas traumas nenotiktu.

 

Vienkāršs plastmasas profils vai stūra sargs var pasargāt bērnu no šādām traumām. 

 

SIA „Sindeks Būve” piedāvā pilnu pirkstu aizsardzības un stūru sargu ierīču spektru.

Durvju profili Finger Alert

Durvju bloķētāji Happy Finger

Stūru sargi Corner Guard

 

Pasargā bērnu!!!

 

Sīkāka informācija par līdzekļiem bērnu drošībai:

SIA „Sindeks Būve” valdes locekle Sarma Sīle

Tel. 22313305

e-pasts: sindeksbuve@gmail.com

www.sindeksbuve.lv