Balso par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu Latvijā - jāsāk apceļot dzimto zemi!

 
No 2014.gada 16.aprīļa līdz 19.maijam Labklājības ministrija (LM) aicina balsot par ģimenei draudzīgu atpūtas vietu. Konkursa rezultātus paziņosim 30.maijā.
Pērnā gada aptaujā par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu iedzīvotāji atzina Tērvetes dabas parku. Foto: Aigars Jansons, speciāli mammamuntetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pērnā gada aptaujā par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu iedzīvotāji atzina Tērvetes dabas parku. Foto: Aigars Jansons, speciāli mammamuntetiem.lv

 

Lai pieteiktu ģimenei draudzīgu atpūtas vietu Pierīgas, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales reģionā, aicinām aizpildīt aptaujas anketu portālā www.visidati.lv.

 

Anketā lūdzam norādīt atpūtas vietas nosaukumu un atrašanās vietu, kā arī izklāstīt, kāpēc šī vieta šķiet piemērota ģimenes atpūtai. Aicinām īsi aprakstīt savas ģimenes pieredzi, norādot, kas atpūtas vietā patika visvairāk.

 

Piesakot atpūtas vietu, aicinām ņemt vērā kritērijus, kuriem atpūtas vietai jāatbilst. Tai jābūt vietai, kur ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus, kur ir pietiekami plašs nodarbību jeb atrakciju piedāvājums dažādu vecumu bērniem. 

 

Tāpat ir būtiski, lai atpūtas vietā varētu iekļūt cilvēki ar kustību traucējumiem vai invaliditāti.

 

Reklāma
Reklāma

LM uzskata, ka uz draudzīgumu ģimenēm norāda bērniem piemērota vide, proti, bērnu rotaļu vietas un tās ierīču drošība, gaiss bez tabakas dūmiem, aprīkojuma nodrošinājums maziem bērniem. Būtisks nosacījums ir pieejamība iespējami plašam apmeklētāju lokam, ko iespējams panākt ar saprātīgu cenu politiku, laipnu un bērniem draudzīgu apkalpošanu, īpaši bērniem un ģimenei paredzētiem pakalpojumiem.

 

Konkursu Ģimenei draudzīga atpūtas vieta LM rīko jau otro gadu pēc kārtas. Aptauja palīdz pirms vasaras sezonas izzināt sabiedrības viedokli par labākajiem atpūtas piedāvājumiem un ļauj ģimenēm ar bērniem dalīties pieredzē par atpūtas vietām, kurās, atpūšoties ar ģimeni un bērniem, ir jutušies patiesi labi. Tā mērķis ir veicināt uzņēmumu un pašvaldību atpūtas vietu piemērotību ģimenēm ar bērniem, radīt labvēlīgus apstākļus ģimenēm, kopīgi ar bērniem pavadot brīvo laiku. 

 

2013.gadā par ģimenei draudzīgāko vietu atzīts Tērvetes dabas parks, Ventspils pilsēta un

Rīgas zoodārzs. 

 

Informāciju sagatavoja: Viktorija Buraka, LM Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste