Trīnīšu tētis: Laimes būs daudz, bet arī rūpju pietiks

Tikai dienu pēc šogad Latvijā pirmo trīnīšu piedzimšanas mēs, mammamuntetiem.lv, sazinājāmies ar divu dēlu un meitas tēti Timuru Davilovu, kurš īsā sarunā dalījās ar pirmajiem iespaidiem pēc trīnīšu sagaidīšanas. Laimīgais tētis atzina, ka laimes un prieka būs daudz, bet arī rūpju pietiks.

Vaicājām jaunajam tētim, kā viņi tikuši pie trim bērniņiem vienlaikus. T.Davilovs atbildēja pavisam īsi:Dabiskā ceļā. Foto: www.imagesbycolleen.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vaicājām jaunajam tētim, kā viņi tikuši pie trim bērniņiem vienlaikus. T.Davilovs atbildēja pavisam īsi:"Dabiskā ceļā". Foto: www.imagesbycolleen.com

 

Jau vēstījām, ka vakar, 7.maijā, Rīgas Dzemdību namā (RDN) pasaulē nākuši šogad Latvijā pirmie trīnīši – divi zēni un meitenīte. Gan jaundzimušie, gan māmiņa jūtas labi.

 

Šodien telefonsarunā aprunājāmies ar jauno tēti. Vaicāts par sajūtām, kad abi topošie vecāki uzzinājuši, ka gaidāmi trīs bērniņi, T.Davilovs atzina, ka sajūtas bija divējādas. Abi sapratuši, ka laimes būs ļoti daudz, bet būs arī daudz rūpju.

 

Ģimenē jau aug 17 gadus vecs dēls, un tētis, smejot saka, ka katram tagad būšot pa vienam bēbim, ko auklēt.

 

Visticamāk, trīņu vecākiem pašiem nāksies tikt galā ar visām rūpēm par mazuļiem. Vecmāmiņas gan esot, tomēr jau tagad vecāki saprot, ka neviens pie viņiem no rīta līdz vakar nesēdēs. No palīdzības jaunie vecāki, protams, neatteikšoties, bet teic, ka patstāvīga palīga nebūs.

 

Dzīvojamā platība ģimenei neesot liela, bet apstākļi ir normāli, atzina tētis. Viņš ir deklarējies Rīgā, tādēļ, visticamāk, saņems arī Rīgas pašvaldības pabalstu trīņu piedzimšanas gadījumā. Pabalsti ģimenei lieti noderēšot, lai gan par tiem vēl neviens nedomā.

Reklāma
Reklāma

 

Patlaban vissvarīgākais ir mazuļu un jaunās māmiņas veselība. Bērņuki vēl atrodoties Dzemdību nama Intensīvās terapijas nodaļā, mammai pašajūta - kā jau pēc smagas operācijas, bet arī viņa kopumā jūtoties normāli.

 

Pēdējā laikā visai daudz dzimst dvīņu, arī trīnīši salīdzinoši biežāk, nekā kādreiz, ko speciālisti saista ar mākslīgās apagļošanas izmantošanu. Vaicājām jaunajam tētim, kā viņi tikuši pie trim bērniņiem vienlaikus. T.Davilovs atbildēja pavisam īsi:"Dabiskā ceļā". Viņa mamma savulaik gaidījusi dvīņus, taču grūtniecība nebeidzās ar normālām dzemdībām. Iespējams, trīņu dzimšana nāk tieši no tēta gēniem.

 

Trīnīšu dzimšana vienmēr ir liels notikums ne tikai jaunajiem vecākiem, bet arī dzemdību speciālistiem.

 

Kā vakar pastāstīja Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte Vija Bathena, pirmā piedzimusi meitenīte, kura svērusi 1,8 kg, tad dzimuši brālīši - viens bijis 2,1 kg, bet otrs 2,2 kg. Trīņi piedzimuši 35.grūtniecības nedēļā, kas pie šādas daudzaugļu grūtniecības ir ļoti labs laiks. "Ekselenti," tā vienā vārdā vecmāte komentēja trīnīšu sagaidīšanu. Protams, mazuļiem pagaidām ir nepieciešama speciāla aprpūpe, bet viņu attīstība ir atbilstoša vecumam.

 

Ministru kabinets trīnīšu vecākiem piešķir vienreizējo pabalstu 8537 eiro (6000 latu) apmērā, bet Rīgas pašvaldība - 4268 eiro (3000 latu) apmērā.