Pus pa jokam – 20 ticējumi par gaidāmā mazuļa dzimuma noteikšanu

Kad uzzini, ka tu un tavs partneris kļūsiet par vecākiem, visbiežāk tomēr iezogas galvā doma par to, kas gan gaidāms – puisītis vai meitenīte? Saprotams, ka patiesībā nozīme dzimumam nav nekāda, galvenais, lai bērniņš vesels, bet tomēr... ziņkāri apvaldīt grūti. Piedāvājam 20 ticējumus, kā noteikt gaidāmā mazuļa dzimumu. Tas viss, protams, pus pa jokam...
Bērniņa gaidīšana ir tik jauks un noslēpumains laiks. Kāds gan būs mans bērniņš? 
(Foto iesūtīja portāla lasītāja Agnese Kalniņa.)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniņa gaidīšana ir tik jauks un noslēpumains laiks. Kāds gan būs mans bērniņš? (Foto iesūtīja portāla lasītāja Agnese Kalniņa.)

1. Lai topošā māmiņa no galda paņem atslēgu (tikai bez piekariņa un bez citām atslēgām saišķī). Ja viņa paņems atslēgu aiz apaļā gala, – viņai dzims puisītis, ja aiz garā snīpja, ar ko slēdz durvis, – meitenīte. Ja atslēgu grūtniece satvers pa vidu, var gadīties arī dvīņi.

 

2. Ja topošā māmiņa ēšanas laikā maina sēdēšanas pozu, tajā brīdī kādam jāpalūdz, lai viņa nosauc ciparu. Tad jāizskaitļo, kādam burtam nosauktais cipars atbilst (1-1, 2-ā, 3-b utt., alfabēta secībā). Tad jāpalūdz, lai uz šī burta grūtniece nosauc kādu cilvēka vārdu. Ja viņa nosauks meitenes vārdu, tad piedzims meitiņa, ja zēna, – tad puika.

 

3. Ja ģimenē jau ir citi bērni, jāmēģina atcerēties, kāds bija viņa izteiktais pirmais vārdiņš. Ja viņš sākumā kā pirmo nosaucis vārdu "mamma", piedzims meitene, ja "tētis", tad puika.

 

4. Salīdzini bērna ieņemšanas gadu un mātes vecumu uz ieņemšanas laiku. Ja abi cipari ir pāra vai nepāra, piedzims meitene, bet, ja viens cipars ir pāra, otrs – nepāra, gaidāms puika. 

 

5. Ja gribi piedzemdēt puiku, vairākus mēnešus pirms bērniņa ieņemšanas jāēd sāļāks ēdiens, ja vēlies meitiņu – gluži pretēji, jāēd daudz saldumu.

 

6. Ja ar partneri vēlaties ieņem meitiņu, zem gultas jāpaliek koka karote un šķēres, bet zem spilvena – rozā bantīti.

 

7. Bērna dzimums būs pretējs tam, kurš no partneriem bērna ieņemšanas laikā bijis aktīvāks.

 

8. Ja grūtniecības laikā topošajai māmiņai pampst kājas, piedzims puika, ja ar kāju veselību viss kārtībā – meitene. 

 

9. Ja grūtniece ir satraukta, viņai piedzims meitene, bet, ja noskaņojums biežāk ir labs un pozitīvs, tad gaidāms puika.

 

10. Ja grūtniece ēd maizes klaipa galiņus (kancīšus), viņai dzims zēns, bet, ja viņa labāk izvēlas maizes gabaliņus no klaipa vidus, tad – meitene.

 

Reklāma
Reklāma

11. Ja grūtniecei roku āda kļuvusi sausa un sprēgā, tad gaidāms puika, bet, ja roku āda kļuvusi mīkstāka – meitene.

 

12. Grūtniece, kura gaida zēnu, ēd vairāk par to, kura gaida meitiņu.

 

13. Topošo māmiņu, kas gaida meitenīti, biežāk moka nelabums.

 

14. Ja grūtniecei uz sejas un dekoltē zonā parādās pinnes, tad gaidāma meitene, jo meitas "atņem mātes skaistumu".

 

15. Tām sievietēm, kuras gaida zēnu, vēders atrodas zemāk, nekā tām, kuras gaida meiteni.

 

16. Iever grūtnieces nēsātu ķēdīti viņas laulības gredzenā un paturi virs viņas vēdera (tajā brīdī topošajai māmiņai jāguļ). Ja gredzens kustēsies uz priekšu un atpakaļ, piedzims meitene, ja gredzens riņķos – puika. 

Šis zīlēšanas veids ir vēl šādā variantā: ķēdītē nav obligāti jāiekar laulības gredzens, var izmantot arī kādu kulonu. Un ķēdīti var turēt nevis virs vēdera, bet uz grūtnieces plaukstas. Un rezultāti ir pretēji: ja kulons vai gredzens riņķo, gaidāma meitene, ja kustas virzienā uz priekšu un atpakaļ – puika. 

Patiesībā šo zīlēšanas veidu ieteicams izmantot tikai tad, ja gaidi pirmo bērniņu, citādi rezultāti var būt neprecīzi.

 

17. Ja grūtniece bieži ir visai neveikla, piemēram, regulāri paklūp, tad gaidāms puika, bet, ja viņa biežāk ir gracioza, tad lai gaida meitu.

 

18. Ja pret grūtnieci uzmanību izrāda puisēns, kurš jau sācis staigāt, tad sievietei gaidāma meitiņa, bet, ja mazais pret grūtnieci neizrāda nekādu uzmanību, tad gaidāms dēliņš.

 

19. Ja grūtniece biežāk guļ uz kreisajiem sāniem, tad gaidāms puika, bet uz labajiem – meitene.

 

20. Palūdz grūtniecei parādīt rokas: ja viņa tās rāda ar plaukstām uz augšu, gaidāma meitene, ja uz leju – puika. 

Saistītie raksti