Brauciens uz lielisku kūrortu nedēļas nogalē! Mammamuntetiem.lv dalās pieredzē

Atpūta un relaksēšanās – kuram gan tas nepatīk. Tomēr bieži vien pietrūkt līdzekļu, lai dotos ceļojumā ar dārgu lidmašīnu. Mammamuntetiem.lv sākumskolas vecuma bērnu interešu izglītības centra “Bērnu universitātes” viena no galvenajām lektorēm Ella Ruicēna dalās savā pozitīvajā pieredzē par lielisku piedzīvojumu Igaunijas SPA kūrortā.

Lai jautri un relaksēti pavadīts laiks.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai jautri un relaksēti pavadīts laiks.

Ella stāsta: "Nesen izbaudīju brīnišķīgu trīs dienu ceļojumu, kura laikā iepazinos ar vairākiem Igaunijas SPA hoteļiem. „Nogaršoju” gan sajūtu, ka esmu ārzemēs, gan lielisku apkalpošanu, gan relaksējošas SPA procedūras un ekskursijas. Manuprāt svarīgs ir arī fakts, ka pat braucot ar autobusu, galamērķī var nokļūt divarpus stundu laikā, izbraucot no Rīgas, par apmēram divdesmit līdz trīsdesmit eiro turp-atpakaļ. Daudz izdevīgāk nekā lidmašīnas biļetes, ja jātaupa nauda un laiks".

„Nogaršoju” gan sajūtu, ka esmu ārzemēs, gan lielisku apkalpošanu, gan relaksējošas SPA procedūras un ekskursijas.

Ļoti ērti un pārskatāmi var izvēlēties ekskursiju maršrutus, kartes, apskates objektus un īpašos piedāvājumus mājas lapā www.visitestonia.com.

Pirms brauciena apskatīt galamērķus video rullīšos speciāli izveidotā YouTube kanālā ir īpaši ērti tiem, kuriem nepatīk „pirkt kaķi maisā” https://www.youtube.com/user/visitestonia.

 

Tātad- Igaunija!

Sāku ceļojumu ar Pērnavu. Šeit ir vislielākais SPA viesnīcu skaits Igaunijā proporcionāli pilsētas iedzīvotāju skaitam.

Populārs transporta līdzeklis Igaunijā ir velosipēds. Bieži manāmas vietas, kur izīrēt velosipēdu, kā arī informācijas centrā atrodama speciāla ūdensizturīga karte, kurā piedāvāti daudzi, dažādi velo maršruti ne tikai pa Igauniju, bet arī pa Latviju!

(Starp citu, latviešu mākslinieku radītais piemineklis „Visiem”, atrodams Pērnavā! Jā, piemineklis visiem, ikkatram, ikvienam, arī Tev! Kāpēc ne?)

Jāpiemin, ka ir vēl kāds lielisks piedāvājums - ceļošana ar prāmjiem un kuģīšiem uz Igaunijas salām. Šādu ceļojumu gan būtu prātīgi plānot laicīgi, lai izvairītos no garām rindām pēc biļetēm.

 

Savu SPA ceļojumu sāku Viking SPA. Šeit iespējams nodot visas analīzes, lai noskaidrotu veselības stāvokli un veiktu ārstnieciskās procedūras. Īpaša specializācija uz sirds slimībām, tāpēc šeit var sastapt pārsvarā pensionārus. 

Savukārt Estonia Medical SPA piedāvāja daudz vairāk dažādu procedūru veidus. Brīnišķīgi baseini ar Nāves jūras ūdeni. Tajā peldēt kā pludiņam ir gandrīz tik pat uzjautrinoši kā šeit piedāvātā Smieklu joga. Pārsteidza arī daudzie džakuzi, Aukstuma pirts, Japāņu pirts un Sāls pirts. Bija ko noskrieties arī burtiskā nozīmē, jo SPA centrs izvietots vairākās ēkās, kuras atrodas netālu, bet tomēr arī ne pavisam blakus.

Reklāma
Reklāma

 Brīnišķīgi baseini ar Nāves jūras ūdeni. 

Tervis Paradiis Spa & Water Park ir īpaši ģimenēm piemērota izklaide! Istabiņas, relaksācijas un skaistumkopšanas procedūras daudz un dažādas. Šeit atrodas arī Igaunijas vislielākais ūdens atrakciju parks! 

Tervis Medical SPA atgādina kosmosa kuģi dēļ gariem, daudzstāvu stiklotiem gaiteņiem, kuri savieno daudzos korpusus. Apmaldīties nav grūti. Vislielākais SPA Igaunijā ar visplašāko procedūru klāstu, daudzveidīgu medicīnisko personālu, ūdensprocedūrām un speciālu virtuvi.
 

Pārbraucot uz Hāpsalu iepazinos ar Fra Mare Thalasso Spa, kurš atrodas priežu mežā, blakus pludmalei un ir kā īsta miera osta. Rīta joga, vingrošana jūras ūdens baseinā, gaismas terapija, dūņu terapijas, Vichy duša un citas procedūras skaistuma, veselības un garīgās pašsajūtas uzlabošanai, stresa mazināšanai. Šeit noteikti iesaku atbraukt tiem, kuri grib aizbēgt no pilsētas nemiera un ikdienas rūpēm!

Spa Hotel Laine vairāk atgādina sanatoriju. Nav tik moderna kā citas. Nav uz relaksāciju un skaistumkopšanu tendēta. Šeit akcents likts uz dubļu procedūrām un slimību ārstēšanu, tāpēc visvairāk šeit sastopami pensionāri.

Šobrīd Igaunija lepojas ar vairāk nekā 30 SPA viesnīcām, kuras izvietotas tuvu viena no otras.

Igaunija ir bijusi populārs SPA un kūrortu brīvdienu galamērķis kopš 1820.gada, kad tika atklātas dažādu Igaunijas reģionu dūņu terapeitiskās īpašības. 

Šobrīd Igaunija lepojas ar vairāk nekā 30 SPA viesnīcām, kuras izvietotas tuvu viena no otras.

Katra no tām piedāvā ko īpašu un unikālu. Pieprasītas ir medicīnas, relaksācijas un skaistuma procedūru paketes, kuras paredzētas uz 3 līdz 5 dienām, kā arī nedēļas nogalēm. Ir atsevišķas paketes jaunajām māmiņām, jaunlaulātajiem, senioriem, sievietēm, vīriešiem un ģimenēm. Izvēle ir ļoti plaša. Katrs varēs piemeklēt sev piemērotāko!

 

Lieliska atpūta!