Kad atnāk mīla, vairs nav laika meiteņu vakariem. Kur paliek sieviešu draudzība?

Piekritīsi, mazliet pārfrāzētais teiciens: „Mīļākie nāk un aiziet, bet draugi paliek uz mūžu!” ir patiess?! Tomēr, kad ilgi gaidītā, lielā mīla beidzot klāt, nez kāpēc tiek aizmirstas pārējās dzīves prioritātes, arī draudzenes. Ko gan domājam, meklējot aizbildinājumus, ka nevaram ierasties uz meiteņu vakaru? Ka VIŅŠ tagad dzīvē aizstās visus pārējos? Muļķības!

Iemīlēšanās eiforijā daudz kas aizmirstas, bet, kad taureņu disko vēderā beidzas vai lieliskais tomēr izrādās kretīns, gribas atkal pie beibēm

FOTO: Shutterstock.com

Iemīlēšanās eiforijā daudz kas aizmirstas, bet, kad taureņu disko vēderā beidzas vai lieliskais tomēr izrādās kretīns, gribas atkal pie beibēm

 

Psihoterapeiti atgādina – mīļotais nespēj (un viņam tas nav jādara) aizstāt nedz māsu, nedz tēvu, nedz draudzenes. Ir tēviņi, kas grib sievieti tikai sev un izjūt greizsirdību uz draudzenēm. Ir tādi, kas paniski baidās no tavu meiteņu „sliktās” ietekmes.

Par tādiem tipiem šoreiz ne – normāls vīrietis grib, lai viņa sievietei būtu privātā dzīve. Protams, iemīlēšanās eiforijā daudz kas aizmirstas, bet, kad taureņu disko vēderā beidzas vai lieliskais tomēr izrādās kretīns, gribas atkal pie beibēm.

Taču, ja reiz esi draudzenes pametusi, atgūt tās var izrādīties grūtāk, nekā domā. Arī draudzeņu attiecībās ir skumjas un greizsirdība, ja kāda tiek atstāta novārtā. Tādā reizē vispirms sāc ar atvainošanos un atzīšanos, ka viņas tev tomēr rūp. Bet, lai neaizdzīvotos sirdi plosošā „atkal atgūšanā”, plāno draudzeņu lietas arī iemīlēšanās trakumā. Lūk, dažas puspajokam idejas, kā to izdarīt.
 

Kopīgs pārbaudījums
Piešaujiet dzīvei asumu – paraugiet, no kā esat taisītas. Sarīkojiet izaicinošu pārbaudījumu muskuļu un draudzības saišu stiprumam. Piemēram, dodieties pārgājienā. Vai vairāku dienu laivu braucienā ar visām ekstrām – makšķerēšanu, teltīm, burbuļojošu katliņu uz ugunskura un atklātiem stāstiņiem. Piedalieties piedzīvojumu sacensībās – elpu aizraujošs pārbaudījums kā fiziskajai, tā garīgajai izturībai.

Turklāt šādās sacensībās, kur svarīga komandas vienotība, draudzeņu raksturos var atklāties šķautnes, kas normālos apstākļos nav manītas. Apceļojiet Latviju ar velosipēdiem. Reiz ar draudzenēm devāmies velobraucienā uz Pērnavu, kur pēc dienas gulšņāšanas pludmalē un negaisa pārciešanas nakšņojām parkā uz soliņa, piesienot velosipēdu ar krūšturi pie rokas, lai nenozog. Mājupceļā šķita, ka padosimies, kāpsim autobusā, bet tomēr godam finišējām. Kāds pēc tam bija gandarījums! Kāda apetīte! Un kādas atmiņas!
 

Klasiskā filmu pārtija
Rīkojiet filmu skatīšanās nakti ar uzkodām un pārnakšņošanu. Gluži kā senās dienās, kad video atskaņotāju aizlienēji no kaimiņa, filmas ņēmi nomā un gatavoji popkornu ar bagātīgu sviesta devu. Turklāt meiteņu filmu vakaram ir milzīga priekšrocība – nav jāattaisnojas par kino izvēli. Varēsiet droši birdināt asaras vai pārspīlēti smieties kaut visu nakti. Klišejiski? Nē, bezgala jauki!
 

Īpašie svētki
Draudzības dzimšanas dienas svinēšana ir kā laulības zvēresta atjaunošana. Pat ja datums, kad viss sākās, nav īsti zināms, varat tādu izvēlēties. Ir meitenes, kas draudzības gadadienu atzīmē pie glāzes vīna Toskānā. Protams, nevajag jau Parīzi, Romu vai Londonu. Derēs arī mīlīgs restorāns vai pikniks pie jūras. Apaļajās jubilejās uzvelciet cimdus un ierīkojiet īpašu vietiņu pie kādas dārzā vai pagalmā, kur iestādīt koku vai aprakt vīna pudeli. Kad mati būs sudrabaini un pūrā ne vienas vien pērļu krelles, varēsiet pasērst uz deķīša un atcerēties jaunības grēkus.
 

Draudzība on-line
Kam gan domāti sociālie tīkli, ja ne draudzības uzturēšanai. Pagājuši laiki, kad pēc vidusskolas draudzenes ieprecējās dažādās pilsētās, ik pa laikam sazvanījās, tad sadzima bērni un draudzībai „kirdik”. Varbūt vēl satikās skolas salidojumā, lai arvien atzītos, ka vienīgais prieks un dzīves jēga ir bērni. Nu, neprasa virtuālā vēstule lielākus ieguldījumus kā vien dažas minūtes laika un gribēšanas. Ir dzirdēts, ka dažas meitenes caur skaipu pat kopā vingro.
 

Lūdzams – konfliktējiet
ASV Ziemeļrietumu universitātē veikts pētījums, kas apliecina, ka sievietes ar saviem vīriešiem konfliktē daudz labprātāk nekā ar draudzenēm. Izrādās, ar pēdējām mums ir tieksme mūžam būt pamiera stāvoklī. Esi uzmanīga! Izvairīšanās no konflikta var radīt ilglaicīgu aizvainojumu un galu galā izpostīt attiecības. Izrunājieties! Esi gatava dzirdēt arī to, kas tev nepatiks.
 

Tu kā Mērija Popinsa
Iedod savai draudzenei-mammai brīvdienu. Piesakies pieskatīt viņas mazo un ļauj savai dārgajai mājsaimniecei izvēdināt galvu. Ja pretojas, pati organizē viņai atslodzes dienu bez domām par pamperiem un putrām. Nepieredzējušajām bērnu vāķīšana, protams, nenāks viegli. Taču ko gan mīļās draudzenes dēļ neizdarīsi? Turklāt pret svešām tantēm bērni mēdz izturēties daudz iecietīgāk nekā pret vecākiem.
 

Piemiņlieta
Man tuva draudzene vienmēr gatavo fotogrāfiju un dažādu bildīšu kolāžas. Mākslinieciski noformētas un ierāmētas, viņa tās pasniedz draugiem arī tāpat vien bez īpaša iemesla. Saņemt ko tādu ir aizkustinoši. Uztaisi draudzības gadagrāmatu. Saliec tur citātus no mīļākajām filmām, īpašo dziesmu vārdus, stāstus par skolas laika ieķeršanos un, protams, patiesas fotogrāfijas. Iepako to visu glītos, svarīgos vākos un nosūti draudzenei uz darbu. Viņu līdz asarām aizkustinās arī pieticīgāks laika ieguldījums – beidzot izdabū no datora visas trako ballīšu un jauko atmiņu foto un kopā ar komentāriem saliec albumā.
 

Reklāma
Reklāma

Mīlestība caur vēderu
Labi paēst ir dzīves bauda. Labi paēst labā kompānijā ir vēl lielāka bauda. Reizi mēnesī sanāciet uz īstu izēšanos. Namamāte, kura mājiniekus, protams, izsūtījusi kaut vai uz kino, ar pārējo draudzeņu palīdzību gatavo kārtīgas vakariņas – ar uzkodām, galveno ēdienu un desertu. (Izdevumus gan labāk daliet uz visām.) Uzklājiet svētku galdu un gluži kā tajās skaistajās itāļu vai franču filmās pievērsieties dievišķajai baudīšanai – lēni, pamatīgi un no sirds.
 

Kopā smieties un svīst
Noteikti zini, cik grūti ir ievērot sasodītās Jaungada apņemšanās. Kam tev draudzenes, ņem tās talkā! Skrieniet vai skaitiet kalorijas kopā, stiepiet viena otru uz sporta zāli. Ja kompānija tomēr nesanāk, katrā ziņā savas apņemšanās dari zināmas pārējām, lai viņas tevi uzrauga, uzmundrina un lieki neved kārdinājumā, piemēram, nepasūta gardos pelmenīšus ar siera mērci, kad esi nolēmusi tiesāt vien veselīgos salātiņus.
 

Priekos un bēdās
Daudzas gribētu ar tevi braukt limuzīnā, bet tev taču vajag tās, kas brauks ar arī autobusā, kad limuzīns salūzis, vai ne? Ja nevari vairs atļauties „iet dzīvē” kā agrāk, pasaki to. Īstas draudzenes sapratīs un atradīs kompromisu. Galu galā ir daudz alternatīvu, ko iesākt arī ar plānāku maciņa saturu.
 

Mēs un pārējie
Mūsu vecumā būt greizsirdīgai uz draudzeni šķiet bērnišķīgi. Tomēr gadās izjust sirdēstus, kad šķiet, draudzene tevi „krāpj” – ir atradusi kādu, ar ko viņa pavada vairāk laika, ar ko viņai interesantāk. Pirmkārt, apstiprini aizdomas ar faktiem. Noskaidrot attiecības ar konfrontāciju tiešām ir tīņu stilā. Labāk atzīsties, ka baidies viņu zaudēt, un izskati iespēju draudzēties trijatā. Sarežģītāk, ja kāda uzvijusi ģimenes ligzdu, bet pārējām tas vēl priekšā. Ja piedzimst bērns – tad gan jebkura mamma novērtēs izraušanos no mājas. Galvenais, lai bezbērnu draudzenes viņu neaizmirst un nenoraksta – nu, viņai jau nav laika. Vēl komplicētāk, ja visas, izņemot tevi, tikušas pie bērniem un sarunas ap to vien grozās kā bērnu slimībām vai „manējais jau to,... bet manējais jau tik”. Turklāt visi pasākumi pēkšņi kļūst par bērnu ballītēm. Te līdzēs tikai skaidrs valoda un rīcības plāns – organizē pasākumu, kur bērni vienkārši nevar piedalīties. Reiz mana paziņa meiteņu vakaru sarīkoja striptīzklubā, kur, gribot, negribot, ieeja tikai pēc 18.

Bet var arī pavisam vienkārši – šad tad satikties, šad tad parunāties. Tikai neaizmirsti – draudzība ir attiecības. Un par to, ka tās jākopj, tev noteikti vairs nav jāatgādina.

 

Avots: www.kasjauns.lv