Saldais šokolādes un ķirbju krēma sacepums

Kāpēc gan Helovīnos konfekšu vietā kādam mazam gardumu diedelētājam neiedot šādu gardu našķi?

Šķiet pārāk vienkārši, lai tik labi garšotu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šķiet pārāk vienkārši, lai tik labi garšotu!

Sastāvdaļas:

Ķirbja biezenim

  • 300g nomizota ķirbja
  • 6 ēd.k. cukura
  • 1 tējk. kanēļa
  • nedaudz malta muskatrieksta
  • 1 paciņa biezpiena
  • 2 olas

Mīklai

  • 300g melnās šokolādes
  • 200g mīksta sviesta
  • 150g cukura
  • 3 olas
  • 100g miltu
  • 1 ēd.k. kakao pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • tējkarote cepamā pulvera

Gatavošana:

  • Katliņā ielej 10 ēdamkarotes ūdens.
  • Tajā liek gabaliņos sagrieztu ķirbi, pievieno nosauktās garšvielas un sautē, kamēr ķirbis mīksts.
  • Masu atdzesē un sablenderē.
  • Tad tai pievieno biezpienu un olas.
  • Visu rūpīgi samaisa.
  • Sviestu saputo ar cukuru un olām.
  • Klāt piemaisa izkausētu šokolādi.
  • Miltiem pievieno kakao, cepampulveri un sāli. Samaisa un pievieno mīklai.
  • Cepampannā lej mīklu un pa virsu lej ķirbja biezeni, ko nedaudz iemaisa mīklā (lai veidojas rakstiņš) ar karoti.
  • Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas