Kā veidot hennas zīmējumus. Padomi iesācējiem

Šobrīd hennas tetovējumi ir teju vai neatņemama bērnu ballīšu sastāvdaļa. To zīmēšanu nereti rīko kā veselu atrakciju – krāšņos un nekaitīgos zīmējumus svētku viesi veido cits citam. Mazās dāmas vairāk iecienījušas ziedu un taureņu motīvus, savukārt puišiem tīk dažādu animācijas filmu varoņu simboli – zibens šautras, “dusmīgie putni”, minjoni u.c.,” stāsta Ance Kļaviņa “ELKOR pavasara festivāla bērniem” radošo darbnīcu pasniedzēja. 

Foto: Renārs Koris. Hennas zīmējuma uzklāšana ir pavisam vienkārša.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Renārs Koris. Hennas zīmējuma uzklāšana ir pavisam vienkārša.

 

Ar hennas tetovējumiem rotāties izvēlas arī pieaugušie. Tie labi sasaucas ar ierastajām rokassprādzēm, ķēdītēm, auskariem un gredzeniem. Hennas tetovējuma būtiskākās priekšrocības ir viegla un nesāpīga uzklāšana, tas ātri nožūst, piestāv visiem ādas toņiem un uz ādas saglabājas no nedēļas līdz divām.

 

Šobrīd hennas zīmējumu piekritējiem pieejamas dažādas tālruņa aplikācijas – “Simple Henna Tattoo Designs”, “Mehndi Designs”, “Henna Tattoo” u.c. –, kas pilnas radošu ideju un jaunāko tendenču. Ja neesi drošs, vai atrasto zīmējumu izdosies uzzīmēt, sākumā patrenējies uz papīra un tikai tad ķeries pie hennas krāsas.

 

Kas jāzina pirms hennas uzklāšanas uz ādas

1. Izmanto tikai dabiskās hennas pastu, kuras sastāvā nav ķīmisku krāsvielu. Dabīgās hennas pasta ir zaļgani brūnā krāsā un neizraisīs alerģiju.

2. Hennu klāj uz sausas un tīras, ar ziepēm nomazgātas ādas.

3. Visērtāk lietojami ir hennas konusi. Pirms sāc zīmēt, izmēģini masu uzspiest uz papīra, lai saprastu, cik tā šķidra vai bieza.

Reklāma
Reklāma

4. Vienmēr pa rokai turi vates kociņu – ja sanācis kļūdīties ar kādu līniju, nekavējoties notīri to, citādi tā būs paspējusi iesūkties.

5. Pēc zīmējuma pabeigšanas ļauj tam kārtīgi nožūt (vismaz stundu), pēc tam noņem hennas paliekas. Sākumā zīmējuma krāsa būs maigi oranža, bet ar laiku tas kļūs arvien tumšāks.

6. Lai zīmējumu saglabātu pēc iespējas ilgāk, pirms dodies karsēties vannā vai pirtī, vari uzklāt kādu no dabiskajām augu eļļām, piemēram, olīveļļu.

7. Hennas zīmējuma noturīguma ilgums ir atkarīgs no tā, uz kuras ķermeņa daļas tas atrodas. Uz plaukstām zīmējums noteikti izbalēs ātrāk nekā, piemēram, uz muguras.