Iedvesmojies bērnu pavasara ballītes rīkošanai! Pārbaudītas idejas

Jautras sporta spēles, rotaslietu gatavošana, „PlayStation” čempionāts, seju apgleznošana, hennas zīmējumi uz rokām – šīs un citas aktivitātes ir tās, kas būs aizraujošas kā mazajiem, tā lielajiem bērnu ballītes viesiem. „Minētās idejas esam pārbaudījuši – „ELKOR pavasara festivālā bērniem” tieši šīs bija vienas no pieprasītākajām aktivitātēm,” stāsta Ance Kļaviņa, radošo darbnīcu pasniedzēja.

Padari bērnu ballīti aizraujošu un izmēģini mūsu piedāvātās idejas. Foto: Renārs Koris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Padari bērnu ballīti aizraujošu un izmēģini mūsu piedāvātās idejas. Foto: Renārs Koris

1. Sporta spēles mājās. Bērnu ballītē vari sarīkot īstas sporta sacensības mājas pagalmā. Izmēģini glāzīšu piramīdu, ko jācenšas nogāzt, ripinot bumbu. Tikpat aizraujoša ir arī lēkšana ar maisiem – lai uzdevums būtu sarežģītāks, līdz finišam ceļu var padarīt grūtāku, liekot aplēkt konusus vai citus šķēršļus. „Dažādajās sporta aktivitātēs, ko nedēļas nogalē organizējām „ELKOR pavasara festivālā bērniem”, ar prieku piedalījās gan bērni, gan arī vecāki,” stāsta radošo darbnīcu pasniedzēja Ance Kļaviņa, norādot, ka kopumā festivālā pabijuši vairāk nekā 4500 apmeklēju. 

2. Rotaslietu gatavošana. Ja viesu pulkā ir daudz izdomas bagātu meiteņu, kas vēlas papildināt savu pavasara aksesuāru klāstu, ir vērts saorganizēt rotaslietu darbnīcas. Sprādzes gatavošana aizņems tikai piecas minūtes! Nepieciešamie materiāli – filca gabaliņi, dažāda izmēra pērlītes, krāsains sizāls, karstā līme, sprādzes. Gatavošana: uz sprādzes ar karsto līmi pielīmē filca gabaliņu, savukārt uz tā – dažādus dekorus, piemēram, sizālu un pērlītes. Atliek tikai nožūt līmei, un sprādze gatava! Uzmanību: darbam ar karsto līmi jānorit pieaugušā uzraudzībā!
 

3. Laimes rats. Sarīko tādu laimes ratu, kas izaicina pildīt sarežģītus uzdevumus vai nodrošina pārsteigumus. Tas var būt pašgatavots rats, ko katrs spēles dalībnieks pēc kārtas uzgriež. Iedaļas var būt daudzveidīgas – viens var laimēt iespēju kaut ko izlozēt no balvu groza, citam jānoskaita dzejolis no galvas (ja nezina, tad uzreiz jāsacer), vēl kādam jāizstāsta savs trakākais piedzīvojums. „Mēs bērniem rīkojām populārās „Jelly Belly” „BeanBoozled” garšu spēles laimes ratu. Tas ir īsts izaicinājums! Jo spēlētājs nekad nezina, kāda būs izlozētās, piemēram, dzeltenās, konfektes garša – sviesta popkorna vai sapuvušas olas. Šī „BeanBoozled” garšu spēle ir nopērkama arī veikalos,” stāsta pasniedzēja. Viņa norāda, ka „ELKOR pavasara festivālā bērniem” pie šā „BeanBoozled” garšu spēles laimes rata bija izveidojusies pat rinda.

4. Seju apgleznošana joprojām ir populāra! Lai bērniem sarīkotu šo aktivitāti, nav obligāti nepieciešams pieaicināt apmācītu cilvēku – krāsas sejas apgleznošanai var iegādāties veikalos un dažādi zīmējumi pēc paraugiem sanāks arī pieaugušajiem. Ieteikums: ļaujiet izpausties arī pašiem bērniem. Taureņi, ziedi, sirsniņas – ballītes mazajiem viesiem izdosies gan šie vienkāršie, gan arī sarežģītākie zīmējumi. 

5. Hennas zīmējumi uz ķermeņa dažādām vietām ir tā ballīšu aktivitāte, kas patīk ne tikai meitenēm, bet arī zēniem. Dažādi uzraksti, niknie putni, ziedu ornamenti – iespējas, ko zīmēt, ir daudz un dažādas, svarīgākais ir pirms tam izdrukāt vairākus paraugus, lai tiem, kas ar hennas zīmējumiem sastopas pirmo reizi, ir, no kā iedvesmoties. „Arī šo aktivitāti iesakām nodot bērnu pārziņā – lai bērns zīmē bērnam. „ELKOR pavasara festivālā bērniem” kvalitatīvus hennas zīmējumus apmeklētājiem nodrošināja 10 gadu vecā Dinija un 12 gadu vecā Elizabete,” stāsta Ance Kļaviņa. 

Reklāma
Reklāma

 

 

6. Sarīko „PlayStation” čempionātu! Divkauja ielu cīņās, kurš ātrāk izbrauks trasi ar sacīkšu auto, kurš trāpīs vairāk soda metienu hokejā – uzdevums čempionātā var būt jebkāds, atkarībā no spēlēm, kādas ir ballītes organizatoriem. „Ja rīkosiet „PlayStation” čempionātu mājās, piedalīties gribētāju būs ļoti, ļoti daudz! Svarīgi ir sarūpēt dāvanu uzvarētājam,” stāsta „ELKOR pavasara festivāla bērniem” radošo darbnīcu vadītāja Ance Kļaviņa, atklājot, ka festivāla „PlayStation” čempionāta uzvarētājam balvā bija spēļu konsole „PS4”.

Sestdien, 19. martā, u/v „ELKOR PLAZA” (Rīgā, Brīvības ielā 201) dienas garumā norisinājās „ELKOR pavasara festivāls bērniem”. Festivālu apmeklēja vairāk nekā 4500 cilvēku! Pasākumā norisinājās gan sporta un prāta spēļu turnīri, gan „PlayStation” čempionāts, kā arī bija dažādas radošās darbnīcas, mazo pavāru skola un daudzas jo daudzas citas aktivitātes. Festivāla dalībniekiem bija iespēja nobildēties ar savu mīļāko animācijas filmu varoņiem, kā arī tikt pie vērtīgām balvām. Vairāk informācijas par pasākumu – www.elkor.lv.
 

ELKOR ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1989. gadā Rīgā. ELKOR mazumtirdzniecības tīkla veikali piedāvā elektronikas preces, apģērbus un apavus sievietēm, vīriešiem un bērniem, preces sportam un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, interjera priekšmetus. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes pakalpojumus. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku.