Bērnu ballītēm pārsvarā pasūta kūkas ar multfilmu vai datorspēļu varoņiem - Sūkli Bobu, Minjoniem, Angry birds un citiem

Lage gastronomija veiktais pētījums liecina, ka pagājušajā gadā aptuveni 68% bērnu svētkiem pasūtīto toršu tematika bija dažādi multfilmu vai datorspēļu varoņi. Pagājušajā gadā arvien izteiktāka kļuva tendence pasūtīt bērnu svētkiem arī 3D tortes, kur viņu mīļākie varoņi tiek veidoti kā atsevišķa figūra.

Nereti vecāki stāsta, ka bērni neļauj griezt torti, uz kuras atainoti viņu mīļākie varoņi, trakāk ir gadījumos, kad ir uztaisīta 3D torte, kas izskatās vēl reālāk. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nereti vecāki stāsta, ka bērni neļauj griezt torti, uz kuras atainoti viņu mīļākie varoņi, trakāk ir gadījumos, kad ir uztaisīta 3D torte, kas izskatās vēl reālāk. Publicitātes foto.

Arī šā gada pirmie mēneši parāda, ka 3D tortes ir guvušas jaunākās paaudzes atzinību un turpina savu uzvaras gājienu. Meitenēm, neapšaubāmi, populārākās ir Disneja multfilmu princeses, lai gan pēdējā laikā nenoliedzamā favorīte ir princese Elza no jaunākās Walt Disney studijas multfilmas Frozen. Savukārt zēnu gaumi tik ātri mainīt nav iespējams - topā joprojām ir Sūklis Bobs Kvadrātbiksis, Minjoni, Vāģu varoņi, kā arī datorspēlēs Angry Birds putni un cūkas. Šeit mums palīgā nāk arī foto druka uz tortēm. Esam pat izveidojuši veselu sadaļu ar populārākajām multfilmu un datorspēļu varoņu bildēm mūsu mājas lapā, kas ievērojami atvieglo vecāku darbu pie kūkas noformējuma izvēles.

Zēniem topā joprojām ir Sūklis Bobs Kvadrātbiksis, Minjoni, Vāģu varoņi, kā arī datorspēlēs Angry Birds putni un cūkas.

“Izsekot bērnu gaumei nebūt nav tik vienkārši. Tā mainās ļoti ātri, atliek vien parādīties jaunai spēlei, filmai vai multfilmai, un mūsu - konditoru - pasaule atkal sagriežas, un mums jātrenējas un jādomā, kā pēc iespējas precīzāk savās tortēs atainot aktuālos varoņus,” smaidīdama stāsta Lage gastronomija galvenā tehnoloģe Nadežda Lukjančuka. “Tomēr es ieteiktu vecākiem, pirms pasūtīt torti, izrunāties ar savu atvasi un saprast, vai pēc tam, kad mājās tiks atvesta torte, neradīsies problēmas. Nereti vecāki stāsta, ka bērni neļauj griezt torti, uz kuras atainoti viņu mīļākie varoņi, trakāk ir gadījumos, kad ir uztaisīta 3D torte, kas izskatās vēl reālāk. Tādā veidā svinības bieži vien pāraug lielos sirdēstos bērnam un diezgan nervozā pasākumā pašiem vecākiem. Tāpēc vecākiem nevajadzētu riskēt pasūtot, piemēram, princeses torti, kas tiek būvēta apkārt lellei un izskatās, kā tās kleita, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka šī kleita-torte svinību beigās tomēr netiks sagriezta,” uzsver N.Lukjančuka.

Bērnu gaume mainās ļoti ātri, un mūsu - konditoru - pasaule atkal sagriežas, un mums jātrenējas un jādomā, kā pēc iespējas precīzāk savās tortēs atainot aktuālos varoņus

Reklāma
Reklāma

Lai gan pērn mums pasūtīto 3D toršu apjoms no kopējā bērnu toršu skaita bija aptuveni 15%, tieši šīs tortes kļūst arvien pieprasītākas, tāpēc var droši teikt, ka tas noteikti būs šā gada modes kliedziens. Lielākoties tortes ar konkrētiem multfilmu vai spēļu varoņiem tiek pasūtītas bērniem vecumā no 2 - 3 gadiem, jo viņi jau zina, kādu kūku vēlētos.

Savukārt bērna 1 gada jubileju parasti tiek pasūtīta torte ar ciparu. Nemainīga ir arī krāsu izvēle. Ja kūka domāta meitenei, tad tā būs rozā vai fuksijas krāsā, savukārt zēniem dominējošās ir zila vai zaļa krāsa. Esam secinājuši, ka, pasūtot torti bērnu ballītei, vecāki vienmēr ļoti rūpīgi domā par to kā izskatīsies kūka un galvenais, vai tā garšos bērniem. Te nu jāsaka, ka vecāki izvairās no eksperimentiem un, ja bērniem garšo šokolādes kūkas, tad neapšaubāmi tiks pasūtīta šokolādes torte. Tāpēc Lage gastronomija cenšas piedāvāt plašu garšu sortimentu, lai apmierinātu ikviena prasības. “Tāpat tiek ņemtas vērā vecāku vēlmes pēc kādiem konkrētiem pildījumiem vai kūkas sastāva. Ja pat mums pastāvīgā sortimentā nav tas, ko viņi vēlas, vienmēr cenšamies atrast veidu, kā apmierināt klienta vēlmes,” stāsta N.Lukjančuka.