Par sieviešu seksuālo selektivitāti jeb Kā izvēlēties piemērotu vīru

Sievietei, lai nodibinātu laimīgu savienību, ir jāizvēlas vīrietis, kurš viņu piesaista fiziski, tā savā grāmatā "Sarunas par laimi" raksta psihoterapeits un psihoanalītiķis Arkādijs Pancs. 

Vīrietis parasti sāpīgi uztver to, ka viņa mīļotā sevi nekopj, savukārt sieviete bieži vien nicīgi izturas pret to, kurš līdz ar gadiem nekļūt gudrāks un neiegūst nekādu statusu

FOTO: Shutterstock.com

Vīrietis parasti sāpīgi uztver to, ka viņa mīļotā sevi nekopj, savukārt sieviete bieži vien nicīgi izturas pret to, kurš līdz ar gadiem nekļūt gudrāks un neiegūst nekādu statusu

Te nu kāda varētu sašutumā iesaukties: "Vai man jāpārguļ ar visiem, lai saprastu, kurš ir labāks?!" Nē, jums nepavisam nevajag stāties ar katru kandidātu intīmās seksuālās attiecībās.
 

Pirmais solis: vispirms jāpaskatās un jāierauga — simpātisks vai nesimpātisks. Ja vīrietis patīk ārēji — tas jau ir pirmais solis.


Otrais solis: tuvs kontakts — sadoties rokās, sajust, kā smaržo. Un nebūt nav obligāti saost sviedru smaku. Ja kāds smaržojas odekolonu, kas jums nepatīk, — arī tas signalizē par nesakritību fizioloģiskā līmenī. Lai ari odekolons nav dabisks ķermeņa aroms, tomēr savā ziņā ir tam līdzīgs. Ja jūs priecē vienādi aromāti, jūs esat bioloģiski tuvi viens otram. Ja ne, — tur neko nevar darīt. Labāk nemaz nemēģināt.

 

Čārlzs Darvins uzskatīja, ka vīrieša prāts sievieti seksuāli uzbudina tāpēc, ka sieviete spēlē svarīgu dabiskās atlases lomu cilvēces pasaulē: viņām ir iekodēts uzdevums dzemdēt ne tikai no spēcīgākajiem, bet arī gudrākajiem. Vīrieša muļķību gandrīz nekad neizdodas kompensēt ar viņa spēku un skaistumu.


Pazīstu sievieti, kura mēģināja: piecus gadus viņa dzīvoja ar vīrieti, kura smaku nespēja paciest. Viņi gulēja atsevišķās gultās, un pēc vira aiziešanas uz darbu viņa vēdināja dzīvokli. Pie manis viņa atnāca ar problēmu: kā viņai pierast pie vīra, kurš ir viņas labklājības avots un meitas tēvs. Nekādi. Terapijas laikā viņa pabeidza mācības, ieguva profesiju un izšķīrās. Man allaž ir žēl, kad izjūk laulība. Taču tādās situācijās neko nevar līdzēt. Tā ir fizioloģija.


Trešais solis ir fizisks kontakts: paspiež roku, pasniedz mēteli un neuzkrītoši pievelk sev klāt, vada dejā, satiekoties noskūpsta. Ja iekšā kaut kas atsaucas, tad pievilkšanās pastāv. Ja sajūtas klusē, tad tas nav jūsu vīrietis.


Pēc tam nāk sarunas vērtējums:  vīrieša muļķība, stulbi smiekli un truli joki seksam ir nāvējoši. Čārlzs Darvins uzskatīja, ka vīrieša prāts sievieti seksuāli uzbudina tāpēc, ka sieviete spēlē svarīgu dabiskās atlases lomu cilvēces pasaulē: viņām ir iekodēts uzdevums dzemdēt ne tikai no spēcīgākajiem, bet arī gudrākajiem. Vīrieša muļķību gandrīz nekad neizdodas kompensēt ar viņa spēku un skaistumu.

Reklāma
Reklāma


Un vēl sievietes acīs ikvienu, pat pašu neizskatīgāko vīrieti seksuāli pievilcīgu padara varas un svarīguma aura.
Irma uzzināja, ka viņas jaunais paziņa, blūza un zaļās tējas mīļotājs, ar kuru viņa nesen iepazinās restorānā draudzenes dzimšanas dienā, strādā par naktssargu autostāvvietā. Un visi centieni turpināt vakaru pie viņas mājās izdzisa un pārvērtās pelnos. Precizējot detaļas, viņa rīkojās saprātīgi, lai vēlāk nebūtu jāviļas.
 

Un vēl sievietes acīs ikvienu, pat pašu neizskatīgāko vīrieti seksuāli pievilcīgu padara varas un svarīguma aura. 


Ikviena sieviete sapņo satikt kādu, kurš ir pārāks par viņu. Vīrietis parasti sāpīgi uztver to, ka viņa mīļotā sevi nekopj, savukārt sieviete bieži vien nicīgi izturas pret to, kurš līdz ar gadiem nekļūt gudrāks un neiegūst nekādu statusu. Divdesmit gadu vecumā meitene, kvēlas kaislības vadīta, apprecas ar jaunu  atlētu. Pēc desmit vai piecpadsmit gadiem viņa to uzlūko, un viņa, kļūst nelabi: pleci ir, bet prāta, meistarības un stāvokļa sabiedrībā vēl joprojām nav. Un viņas kaislība pret to izdziest uz vīrieša nerealizēto ambīciju fona.

 

Fragments no grāmatas "Sarunas par laimi". Grāmatas autors – psihoanalītiķis, psihoterapeits un psihiatrs Arkādijs Pancs