Vista ar kadiķogām un pētersīļiem. Pavāra Ērika Dreibanta recepte

“Kūpināšanai iesaku izvēlēties bioloģiski audzētas vistas – to garša ir izcila!” rekomendē “Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 2 ēd. k. rupjā sāls
  • 1 ēd. k. farīna cukura
  • 1 ēd. k. baltā cukura
  • 3 ēd. k. etiķa (70%)
  • 5 krustnagliņas
  • 5 Jamaikas pipari
  • 5 kadiķogas
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 tējk. apceptu ķimeņu
  • sauja rupji sakapātu ķiploku
  • 1 sīpols (sagriezts 4 daļās)


Gatavošana:
Ūdenī (tas var būt silts vai auksts) iejauc visas marinādei paredzētās sastāvdaļas – marinādei jābūt stiprākai, nekā jums garšotu. Veselu vistu ar šķērēm pārgriež vēdera pusē. Vistu liek bļodā, pārlej ar marinādi un zem sloga marinē 12 stundas. Pirms liek kūpinātavā, vistu ar dvieli noslauka. Kūpinātavā apmēram 80  0 C kūpina 4–5 stundas. Pasniedz ar grilētiem sezonas dārzeņiem.

 

Reklāma
Reklāma

Par „Restorānu 3”
„Restorāns 3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana Gritāne, restorāna šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot ēdienkarti un gatavojot maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos arvien vairāk būtu dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara mūsdienīgus.

 

Sastāvdaļas