Karpa ar ķiplokiem un dillēm. Pavāra Ērika Dreibanta recepte
“Zivi pirms kūpināšanas neatstāju marinēties – to saberžu ar garšvielām un uzreiz lieku kūpinātavā,” stāsta “Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants.
Sastāvdaļas:
- sauja rupji sagrieztu ķiploku
- sauja kapātu pētersīļu
- dilles
- šķipsna lielgraudu sāls
- rupji malti pipari
Gatavošana:
Karpu pārgriež mugurpusē, atloka vaļā un iztīra. Zivi noskalo un ar
dvieli kārtīgi noslauka, līdz tā ir sausa. Karpu ieberž ar
garšvielām, kūpina 70 0 C apmēram 2 stundas. Pasniedz uz
rabarberu lapas ar jaunajiem kartupeļiem, mazsālītiem gurķiem un
gailenēm.
Par „Restorānu 3”
„Restorāns
3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā
3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants,
Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana Gritāne, restorāna
šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot ēdienkarti un gatavojot
maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos arvien vairāk būtu dabas
dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks
un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar dabas
pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam
raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara
mūsdienīgus.