Avenes Laimīgā nometne: laimīgām meitenēm un laimīgiem vecākiem

Šovasar žurnāls “Avene”, pieaicinot dažādus speciālistus, izveidojis piecu dienu nometnes programmu 10 līdz 14 gadus vecām meitenēm. Nometnes programma veidota tā, lai sirsnīgā un draudzīgā atmosfērā attīstītu dalībnieču pašizpratni un pašapzināšanos. Pašlaik notiek pieteikšanās pēdējai nometnei, kas norisināsies no 8. -12. augustam.

Foto: Madara Šaicāne

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Madara Šaicāne

Žurnāla redaktore Sanda Krasta stāsta, ka, veidojot nometnes programmu, uzsvars tika likts uz to, lai piecās dienās meitenes gūtu gan iespēju pucēties, gan kārtīgi izpriecāties un sadraudzēties, gan  arī iemācās ko vērtīgu, kas noderētu turpmākajai dzīvei un palīdzētu veidot harmoniskākas attiecības ar sevi un apkārtējiem. Tādēļ nometnes programmas veidošanā tika pieaicināta lektore un izaugsmes trenere Maira Dzene, lai kopīgiem spēkiem izveidotu programmu, kas vienlīdz lielā mērā izglīto, attīstot meitenēm tik aktuālo pašapzināšanos un izpratni par emocijām, to nozīmi un regulēšanas iespējām, kā arī sniedz radošas izpausmes iespējas caur mākslu, mūziku un būšanu dabā.

 

Avenes nometne meitenēm

Foto: Madara Šaicāne

 

Pirmās nometnes dienas iekļauj nodarbības, kas veicina izpratni par emocijām, to atpazīšanu, lomu un regulēšanas veidiem, smadzeņu darbību un pašapzināšanos. Meitenes iepazīstas ar jogu un cigun, mācās relaksācijas prakses, kā arī vienkārši draudzējas, priecājas, spēlējot spēles un veicot dažādus komandas uzdevumus. Nometnē viesojas vieslektori – “Urban Yoga Riga” pasniedzēja Līva Veinberga, mūzikas producents un izaugsmes treneris Arstarulsmirus (ex Gustavo), cigun pasniedzēja Daina Kalniņa, modes māksliniece Vita Radziņa, kā arī imidža skolas-studijas “Unastyle” frizieres.

 

Avenes nometne meitenām   Avenes nometne meitenēm

Foto: Madara Šaicāne

 

Trešā nometnes diena veltīta tikai tam, lai meitenes uzzinātu, ko dara modes mākslinieks un pašas uz mirkli kļūtu par modelēm un piedzīvotu visus pucēšanās priekus ar fotosesiju dienas noslēgumā. To meitenes piedzīvo kopā ar “Vacatio studio” fotogrāfi Madaru Šaicāni, pēcāk tiekot pie savām bildēm.

 

Avenes nometne meitenēm   Avenes nometne meitenēm

Foto: Madara Šaicāne

 

Ceturtā nometnes diena veltīta pārgājienam pie jūras ar pusdienošanu dabā. Daudzām meitenēm brauciens ar vilcienu kļūst par īpašu piedzīvojumu, jo pieredzēts pirmoreiz.

 

Avenes nometne bērniem

Foto: Madara Šaicāne

 

Nometne noslēdzas ar meitenņu kopīgi gatavotu kūku un izlaiduma svinībām kopā ar vecākiem.

 

Reklāma
Reklāma

Avenes nometne meitenēm   Avenes nometne meitenēm

Avenes nometne meitenēm  Avenes nometne meitenēm

Foto: Madara Šaicāne

 

Notiek pieteikšanās 8.-12. augusta nometnei!

Pēdējā nometne šovasar notiks jau nākamajā nedēļā – no 8.-12. augustam. Uz to vēl var pagūt pieteikties. Plānojam nometņu ideju turpināt arī rudens brīvlaikā un nākamvasar, informācijai jāseko līdzi žurnālā “Avene”.

 

Meiteņu atziņas pēc nometnes:

Šarlote: “Man ļoti patika iepazīt pārējās meitenes, patika uzdevumi, kurus kopā veicām. Protams, patika pucēšanās diena un pārgājiens. Man viss patika.”

Liene: “Man pat ir grūti nosaukt kaut ko tikai vienu, jo patika viss. Katra diena bija citāda un tās paskrēja tik ātri. Ļoti patika nodarbības par emocijām, joga, cigun. Patika, ka nometnē bija draudzīga atmosfēra un miers. Bija ļoti forši!”

 

Vecāku atziņas pēc nometnes:

Gabrielas mamma: “Mana meita katru vakaru nāca mājās sajūsmā.”

Samantas mamma: “Samanta ir kā spārnos, viņai ļoti patika.”

 

Nometne notiek mājīgajās Privātās vidusskolas PATNIS telpās

Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 8

Nometnes laiks: 8.-12. augusts (plkst. 9.00-18.30)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Dalībniekus divas reizes dienā ēdina “Ecocatering”.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Smalkāka programma un pieteikšanās šeit: