15 soļi auto tīrīšanai. Praktiskāk nemēdz būt!

Veic profesionālu auto mazgāšanu mājās pats!

Automašīnu var nomazgāt arī pats.

FOTO: Shutterstock.com

Automašīnu var nomazgāt arī pats.

1. Sāciet ar salonu. Izmetiet visus atkritumus: saldējumu papīrīšus, ūdens pudeles, netīrās salvetes, kafijas krūzītes u.c.  Atbrīvojiet mašīnu no liekajām mantām.

2. Izpuriniet paklājiņus un iztīriet grūti pieejamās nišas. Izņemiet un izpuriniet paklājiņus, atpakaļ vēl nelieciet. Aizlienējiet kompresoru  izpūtiet gružus no grūti pieejamām vietām (starp konsoli un priekšējiem sēdekļiem).

3. Ar lietotu zobu birstīti patīriet citas grūti pieejamas vietas salonā un uzsūciet iztīrītos gružus ar putekļusūcēju.

4. Izsūciet ar putekļusūcēju sēdekļus  un salona grīdu. Pabīdiet priekšējos sēdekļus uz priekšu, lai izsūktu salona grīdu pilnībā, tad atkārtojiet to pašu, atbīdot sēdekļus maksimāli uz aizmuguri. Atgāziet sēdekļu atzveltnes, lai izsūktu gružus, kas sakrājušies starp to sēžamo daļu un atzveltni.

5. Izslaukiet salonu ar mitru mikrošķiedras lupatu. Sāciet ar priekšējo paneli, turpiniet ar stūri, rokas bremzēm, durvju rokturiem, sēdekļiem, krūzīšu turētājiem utt.

6. Patīriet drošības jostas ar saslapinātu lupatiņu, kura ieziepēta ar veļas mazgājamo līdzekli.

7. Nomazgājiet logus sākot ar salona iekšpusi. Izvēlieties  mikrošķiedras lupatiņas un ne pārāk šķidru logu mazgājamo līdzekli. Nolaidiet logu stiklus uz leju un nomazgājiet arī stikla augšdaļu.

8. Atlieciet atpakaļ salonā grīdas paklājiņus un aizveriet logus.

9. Nomazgājiet mašīnu no ārpuses, īpašu uzmanību pievēršot ritošajai daļai, kur sakrājas putekļi un bremžu šķidrums.

10. Sagatavojiet divus spaiņus ar ūdeni, vienam pievienojiet auto mazgāšanas līdzekli. Makāpeniski ar sūkli sāciet mazgāt auto virsmu, ik pa laikam iemērcot sūkli saziepētajā ūdenī, lai noskalotu netīrumus, ar kuriem netīšām varat saskrāpēt mazgājamo virsmu. Mazgājiet šādā secībā: jumts, priekšējais stikls, aizmugurējais stikls, priekšējais un aizmugurējais pārsegs, sāni un durvis.

11. Nomazgājiet riepu gumijas daļu un diskus, izmantojot citu sūkli., var izmantot arī birsti grūtāk notīrāmiem netīrumiem.

12. Izmantojot ūdens šļūteni, noskalojiet auto virsmu. Pēc tam uzreiz noslauciet ar sausu kokvilnas lupatu ar apļveida kustībām no augšas uz leju, virzot ūdens piles uz leju.

13. Kad auto virsma noslaucīta sausa, ievaskojiet to. Viena vaskojuma kārta turēsies aptuveni 3 mēnešus.

14. Nospodriniet priekšējos gaismu lukturus.

15. Nospiediet bremzes. Esat beidzis!

 

Avots: http://www.realsimple.com/

Reklāma
Reklāma