Uzzini, ko vecāki stāsta par Semper jaunajiem otro ēdienu biezeņiem. TESTA rezultāti

Septembra sākumā Semper dāvāja iespēju vecākiem piedalīties produktu testā, kura laikā bērni varēja iepazīt jaunos otro ēdienu biezeņus - Spagetti BologneseLasagne, MoussakaCouscous & Kycyling un Ris & Kyckling. Rakstā lasi, ko vecāki stāsta par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai mazuļiem jau no 6 mēnešu vecuma. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

10 mēnešus vecā Ernesta mamma Gunita par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai jau no 6 mēnešu vecuma.

Ikdienā gan cenšos ēdienu mazajam gatavot pati, tomēr šoreiz ļāvāmies piedāvājumam naubaudīt jaunas garšas, imēģinot Semper ražojuma gatavās maltītes - Spagetti Bolognese, Lasagne, Moussaka, Couscous & Kycyling un Ris & Kyckling.
 

Kā pirmo biezeni, pēc paša izvēles, Ernests ēda Spagetti Bolognese. Biezenis ieteikti oranžā krāsā ar patīkamu tomātu smaržu. Biezeni puika baudīja siltā veidā, apēda visu porciju, ēdot piebilstot: “Mmmm, njamm.” Arī es pagaršoju – izteikta tomātu garša.


Otro puika izvēlējās gatavo maltīti Lasagne. Arī šis biezenis oranžā krāsā, pēc smaržas atgādināja lazanju. Šo devu sasildītā veidā, bet Ernests labrāt to ēda arī istabas temperatūrā. 


Kā trešo puika nobaudīja gatavi ēdienu Moussaka. Biezenis viegli oranžā krāsā ar patīkamu smaržu un maigu garšu. Mazajam paršoja arī šis. 


Gunitai ļoti patika tas, ka gatavās maltītes ir ērtos iepakojumus un maltītes baudīšanai nav nepieciešama karota, kas ir īpaši ērti tālākos braucienos, vai vienkārši izejot nelielā pastaigā. Biezeni Couscous & Kyckling puika baudīja ārpus mājas. Pats labprāt turēja rokās un mielojās ar iepakojuma saturu. Pēc smaržas šķita patīkams. 


Arī biezenis Ris & Kyckling Ernestam garšoja tīri labi. Labprāt apēda visu porciju, biezenis ir oranžā krāsā ar maigu garšu un patīkamu smaržu.


7 mēnešus vecā Patrika mamma Inga par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai jau no 6 mēnešu vecuma.

"Lasagne biezenis bija pirmais ko izmēģinājām. Garšoja, smarža bija patīkama, parasti biezeņiem ar gaļu saržu nav tik laba. Ēdām izspiežot no pakas un sildot mikroviļņu krāsnī, jo Patriks ir pieradis ēst ar karoti. Moussaka biezeni sildīju ūdenī un dēls ēda no paciņas. Pagaršojot puika ļoti saviebās, bet pēc tam ēda un pat paciņu nevarēja dabūt nost. Vienīgais biezenis, kas Patriku neuzrunāja bija Couscous & Kycyling - devu gan no paciņas, gan mēģināju ar karoti. Pagaršoja, bet vairāk negribēja ēst. Savukārt ar Ris & Kyckling nebija nekādu problēmu - garšoja ļoti gan sildīts, gan no paciņas istabas temperatūrā. Spagetti Bolognese izmēģinājām aukstu, braucot automašīnā, Patrikam garšoja. Pēcāk, atbraucot mājās, pamēģināju to dot siltu, bet tad kaut kas viņu neuzrunāja. Iepakojumi ir ļoti ērti, tikai jāpierod tiem, kuri parasti mazo baro ar karoti. Sildīt ir ļoti parocīgi un, ņemot līdzi pastaigās, ir liels pluss, ka nav nepieciešamas papildus karote un ēdienu var ēst tieši no paciņas," ar atsauksmēm dalās Inga. 

Papildus mamma uzslavēja patīkamo biezeņu smaržu.
 


 

12 mēnešus vecā Ralfa mamma Santa par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai jau no 6 mēnešu vecuma.

Ralfa mamma Santa stāsta, ka puika ēd pēc bērna vadītās ēšanas principa: "Ēdiena ziņā dēls vienmēr bijis ļoti izvēlīgs un vēl joprojām pirmajā, vissvarīgākajā vietā ir krūts piens. Cerēju, ka, nogaršojot Semper biezenīšu, atradīšu kādu jaunu ēdienu, kas Ralfam garšotu - diemžēl nē. Sāku ar Moussaka biezeni - uzsildīju, iedevu nogaršot ar karoti pašam - bija priecīgs, paņēma karpoti, iebāza mutē un tomēr saviebās." 


Nākamajā dienā Santa Ralfam pasniedza  Spagetti Bolognese, jo dēlam ļoti garšo makaroni, bet atkal nekā. Ar pārējiem biezenīšiem bija tieši tāds pats rezultāts - silts, auksts, ar karoti, no paciņas - interese nekāda. "Semper mango biezeni Ralfs ir ēdis gardu muti, taču šie viņam nebija pa prātam. Biezeņu sastāvs šķita ļoti veselīgs un bērnam derīgs, taču dēlu ar šiem argumentiem nevarēju pārliecināt," smaidot, atceras mamma Inga.

 

9 mēnešus vecās Annas mamma Dina par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai jau no 6 mēnešu vecuma.

Dinas ģimenē ļoti iecienītas ir garas pastaigas - no 15 līdz 25 km dienā. Tas nozīmē, ka gan pieaugušajiem, gan mazajai meitiņai jāēd ārpus mājas un ēdiena paņemšana līdzi vienmēr prasa jaunu izdomu un variācijas. Šie Semper otro ēdienu biezenīši pārsteidza ar ērtumu! "Visās vietās, kur ēdām mēs pieaugušie - prasījām vienu krūzīti karstā ūdens, kurā ielikām iekšā paciņu un jau pēc neilga laika mazā varēja baudīt ēdienu," stāsta Dina. Situācijās, kad pie karstā ūdens nebija iespējams tikt, meita ēda aukstu un garšu tas nemainīja. Bērnam vislabāk garšoja Lasagne un Spagetti Bolognese Semper otrie gatavie ēdieni. "Tā kā jaunkundze nevēlējās pati sūkt no paciņas, tad spiedu uz mēlītes," piebilst mamma Dina. 

Reklāma
Reklāma


 

12 mēnešus vecā Jāņa mamma Elīna par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai jau no 6 mēnešu vecuma.

"Būšu godīga, kupumā Jānim biezeņi īpaši pie sirds negāja. Pieļauju, ka vienkārši ir pieradis pie sava ikdienas ēdiena. Moussaka nepatika ne auksts, ne silts, bet baklažānus nelietojam ikdienā, iespējams jaunā garša viņu samulsināja. Couscous & Kycyling Jānim garšoja un no ši biezeņa viņš neatteicās. Aukstā variantā tikai pagaršoja, bet mājās uzslidītu apēda labprāt. Lasagne un ​Spagetti Bolognese šķita nedaudz skābens. Šiem biezeņiem pieliku klāt nedaudz krējuma un Jānis dažas karotītes tomēr apēda," teic Jāņa mamma Elīna. 

Mamma uzslavē iepakojumu, kas ir ļoti ērts, īpaši viegli to ir uzsildīt: "Tikai ieliec karstā ūdenī un ik pa laikam paciņu paspaidi. Semper biezeņu iepakojums ir parocīgs, jo bērns pats var paēst, tikai jāsaspiež paciņa." 

Noslēgumā Elīna saka, ka katra bērna garšas kārpiņas ir savādākas un viņu ģimenē diemžēl dārzeņu biezenīši nebūs īpaši pieprasīti, par ko viņai ļoti žēl, jo tas atvieglotu ēdienreizes, kad abi ir ārpus mājas. 

 


6 mēnešus vecā Mika mamma Vita par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai jau no 6 mēnešu vecuma.

Testēšanai piedāvātie Semper biezeņi (Spagetti BologneseLasagne, MoussakaCouscous & Kycyling un Ris & Kyckling) mīkstajās iepakojumā ir piemēroti gadījumiem, kad nav iespēju bērnam pašam uztaisīt maltīti un bērns jau ir paspējis iepazīt dažādas pamatgaršas, piemēram, kartupeli, burkānu u.c dārzeņus un jau ir sācis lietot gaļu.

Mīksto iepakojumu priekšrocība ir tā, ka paciņu, salīdzinot ar stikla burciņām, var viegli ievietot pat rokassomiņā un nav jāsatraucas, ka stikla burciņa var saplīst. Biezeņus var viegli izspiest no iepakojuma un attiecīgi uzsildīt. Testēšanai piedāvāto maltīšu nosaukumi sākumā radīja piesardzību, taču gan biezeņa konsistence, gan garša ir patīkama un piemērota mazulim. Biezeņiem ir pievienotas dažādas garšvielas, piemēram, baziliks, timiāns u.c,kas bērnam ļauj pierast un iepazīt arī citas garšas nianses.

Bērnam vislabāk garšoja Ris & Kyckling biezenītis. Savukārt maltīte ar baklažānu (Moussaka) ne visai, varbūt tāpēc, ka iepriekš šis dārzenis netika bērnam piedāvāts. Couscous & Kycyling biezenis bija atklājums, jo nebiju iepriekš iedomājusies bērnam piedāvāt no graudaugu grupas kuskusu. Interesanti, ka šai maltītei bija pievienots baziliks. Lasagne ar bolonjēzas mērci bija diezgan sātīgs un Mikam tie garšoja, patika, ka biezenīšiem bija pievienoti tomāti, kas aug arī pie mums un varbūt kādreiz pat aizmirstas bērnam piedāvāt šo dārzeni. Kopumā Semper biezeņi ir ērti izmantojami, gardi un ar garšas niansēm bagāti!​

 

6 mēnešus vecā Olivera mamma Ligita par Semper otrajiem gatavajiem ēdieniem, kuri paredzēti lietošanai jau no 6 mēnešu vecuma.

Mammai Ligitai ļoti ērts šķitas Semper otro ēdienu iepakojums, tā priekšrocības īpaši novērtēja, kad ar Oliveru devās kādā pastaigā vai tālākā izbraucienā. Kad kādu no biezeņiem baudīja mājās, tad labi uzsildīt varēja tieši karstā ūdens peldē. Oliveram garšoja visi biezenīši un nevienu īpaši nevar izcelt, pagaršoja arī Ligita un atzina, ka visi bija piemēroti mazulim. 
 

Par Semper: 

Semper ir Zviedrijā dibināts uzņēmums, kas jau vairāk nekā 70 gadus ražo augstākās klases bērnu pārtiku, kura atbilst visstingrākajām patērētāju prasībām.

Visi produkti tiek ražoti tikai Zviedrijā izvietotās rūpnīcās no tādām izejvielām un sastāvdaļām, kuras ir izgājušas rūpīgas pārbaudes Semper laboratorijās. Kompānijas piedāvāto produktu sarakstā ietilpst vairāk nekā 90 dažādi nosaukumi, kuri ir paredzēti bērniem no dzimšanas līdz trīs gadu vecumam vai vecākiem bērniem.

Semper pārtiku var iegādaties: Rimi, Maxima, Prizma, Stockmann, SKY, Mego
 

www.semper.lv
seko līdzi jaunumiem Semper Facebook lapā > Facebook.com/semperLV