Pieci svarīgi jautājumi, kas jāuzdod saviem vecākiem pirms viņu aiziešanas

Ikdienas steigā un rūpēs par sevi un savu ģimeni, darbu, bērniem, sadzīvi, dārzu, hobijiem, ļoti bieži aizmirstam par mūsu vecākiem. Jo viņi ir bijuši vienmēr. No brīža, kā sevi atceries, vecāki bija tava drošā pils, stiprais balsts, tie, kas vienmēr IR. 

Uzdāvini saviem vecākiem pašu vērtīgāko - laiku un sirsnīgu sarunu

FOTO: Shutterstock.com

Uzdāvini saviem vecākiem pašu vērtīgāko - laiku un sirsnīgu sarunu

 

Bet cik daudz tu par viņiem zini nevis kā par mammu un tēti, bet kā vīrieti un sievietei, kā pāri, kā cilvēkiem? 
Pajautā viņiem šos piecus jautājumus, kamēr viņi vēl ir kopā ar tevi, kamēr vēl grib runāt un stāstīt. Šīs ziņas noderēs ne tikai tev, lai labāk izprastu savas dzimtas noteikumus, bet arī iepriecinās vecākus, jo tas būs laiks, kas veltīts viņiem. Cik tad bieži iznāk aprunāties bez steigas un patiešām ieinteresēti. 

 

Kāpēc jaunībā tu iemīlējies mammā/tētī? 
Tavu vecāku iepazīšanās un mīlas stāsts var daudz ko atklāt ne tikai par viņu attiecību niansēm, bet arī atklāt daudz ko par tevi pašu. Vecāku vērtību sistēma un mīlestības mehānisms noteikti būs ietekmējis arī tevi, to, kā esi audzināts un kas vecākiem ir bijis svarīgi viņu jaunībā, kas nevilšus ir ielikts arī tevī. Katram bērnam būtu jāzina savu vecāku mīlas stāsts. 

 

Kurš bija jūsu attiecību grūtākais brīdis? Kā jūs to pārvarējāt? 
Ikvienam pārim, pat pašam saskanīgākajam, pienāks grūtākais brīdi. Citi apspriež šķiršanās iespējas, citi pat baigās šo vārdu skaļi izrunāt, bet grūtības ir visiem. Veci cilvēki ir viedi. Pajautā vecākiem, kad viņiem bija visgrūtāk ģimenes dzīvē un kur viņi ņēma resursus, lai to pārvarētu. 

Reklāma
Reklāma


Par ko jūs vēlējāties būt bērnībā? Kādi bija jūsu bērnības sapņi? 
Ierasts, ka šos jautājumus uzdod bērniem, bet kāpēc ne vecākiem? Tie atklās mammas un tēta bērnības sapņus, vērtības un centienus. Ļaus vēl labāk iepazīst un saprast savas dzimtas saknes. 

 

Kādu padomu jūs man dotu - kā man dzīvot?
Iespējams, ka vecāku notācijas ar vērtīgiem padomiem, kā pareizi dzīvot, jums jau ir apnikušas. Bet šī jautājuma jēga nav dzirdēt to, ko viņi atgādina katru dienu. Pajautājiet kādu personisku padomu, viedu dzīves ieteikumu, kas var kļūt par jūsu dzīves vaduguni šaubu brīžos.  


Kurš dzīves periods jums bija vislaimīgākais?
Uzziniet, kurš dzīves brīdis bija pilns prieka, kas bija laimes esences moments. Kāzu diena, bērnu piedzimšana, pirmā auto iegāde, triumfa brīdis darbā? Ikviens cilvēks labprāt dalīsies ar sava dzīves laimīgākajām atmiņām. Tas daudz ko atklās par viņa personību. iespējams, ka uzzināsiet jaunas un neparastas jūsu vecāku personības šķautnes.