20 skarbi, patiesi un mazliet ciniski citāti par mīlestību un neirozēm

Krievijā praktizējoša psihologa, atzīta savas jomas profesionāļa, attiecību konsultanta Mihaila Labkovskia atziņas par sievietēm, mīlestības alkām un neirozēm. Tās izlasot, vienaldzīgo nav.
20 skarbi, patiesi un mazliet ciniski citāti par mīlestību un neirozēm

FOTO: Shutterstock.com

1. Emocionāli vesels cilvēks negrib precēties. Pirmais, kas ir jāizdara, lai apprecētos, ir jābeidz gribēt precēties. Jeb - beidziet domāt par to, ka gribat precēties, padariet šo domu "bezvērtīgu". 

2. Laimīgas ģimenes, laulības un seksa dzīves pamats ir divu psihiski veselu un emocionāli stabilu cilvēku savienība. Ne piekāpšanās, nedz arī nemitīgi kompromisi nav veiksmes recepte. 

 

Tikai cilvēki ar stabilu psihi spēj nodzīvot ar vienu partneri visu mūžu un nebeigt viņu mīlēt. 


3. Cilvēkus nemīl tāpēc, ka viņi piekāpjas un pielāgojas. Sieviete, kas vienmēr noklusē savas vajadzības un vēlmes, vīrieša acīs paliek par tukšu vietu. Neapgāžams paradokss - vīrieši tiešām mīl "stervozas" sievietes, kas spēj skaļi pateikt par savām vajadzībām. 

4. Sieviešu privātās dzīves problēma nav tā, ka vīrs izturas kā kretīns. Iemesls ir pavisam cits - tā ir sievietes neiroze, kurai nepieciešams izpausties, tāpēc viņa izvēlas vīrieti, ar kuru kopā varētu ciest un mocīties. Visdrīzāk šādas sajūtas viņa pazīst kopš bērnības un dara visu, lai tās atkal un atkal izjustu. 

5. Veselīga mīlestība vienmēr dara laimīgu. Tā neliek ciest. 
 

Reklāma
Reklāma


6. Kad stjuartes lidmašīnā stāsta par rīcību avārijas situācijā, viņas uzsver, ka vispirms skābekļa maskas jāuzliek pieaugušajiem, pēc tam viņi spēj glābt un rūpēties par bērniem. Tieši šis pats princips attiecas arī uz dzīvi - ja gribat, lai jūsu bērni ir laimīgi, vispirms iemācieties būt laimīgi paši. 

7. Vīrietis ir iekārtots tā, ka, līdzīgi kā bērnībā, kad uz viņu skatījās mīlošās mammas acis, arī pieaudzis, spoguļojas sievietes skatienā. Vesels vīrietis ir mazliet līdzīgs bērnam - viņš gūst iedvesmu un enerģiju strādāt, ja viņa sieviete viņam uzsmaida un atbalsta. 

8. Vesels cilvēks vienmēr vispirms izvēlas sevi, bet neirotiķis - attiecības, kurās ciest. 

9. Sievietei nekad nav jāpacieš attiecībās tas, kas viņai nepatīk un rada ilgstošu diskomfortu. Vislabāk to, kas neapmierina, pateikt uzreiz un konkrēti, bet, ja situācija nemainās, attiecības neturpināt. 

10. Vīriešiem, tāpat kā bērniem, patīk, ja sievietei ir raksturs. 

11. Ja cilvēkam otrs cilvēks aizvieto visu pasauli, tātad viņam pašam savas pasaules nemaz nav. 

12. Vientulība nav mīlestības trūkums, bet gan garlaicība ar sevi, turklāt kopš bērna kājas. 

13. Ja meklē sev partneri, tad vienīgais kritērijs, kā viņu novērtēt - viņš tevi "uzrunā". Citu kritēriju nav.

14. Kas ir jādara, lai apprecētos? Tikai viena lieta - būt pašam/pašai. Tas arī ir viss, jo mīl par to, ka esi, nevis, kāds esi. 

15. Vai zini, kāda ir atšķirība starp emocionāli veselu cilvēku un neirotiķi? Arī vesels cilvēks piedzīvo ciešanas un skumjas, bet viņš pārdzīvo par reāliem noteikumiem. Savukārt neirotiķis cieš no paša izdomātām situācijām. 

16. Ja sievietei nepatīk, kā pret viņu izturas vīrieti, nevajag meklēt viņam attaisnojumus. Situācijā, kurā vīrietis aizmirst piezvanīt, veselai sievietei nozīmē attiecību beigas, bet neirotiķei - mīlestības sākumu.

17. Padoms vīriešiem - nevajag apmeklēt restorānus ar nosaukumu "Pusdienas kā pie mammas" un likties gultā ar sievieti, kurai problēmu vairāk nekā pašam. 

18. Pieticība nevienu negrezno. Kompleksainas, nepārliecinātas, ar zemu pašapziņu apveltītas meitenes dzīvo bez attiecībām un seksa ne jau tāpēc, ka ir neglītas, bet tāpēc, ka slikti par sevi domā.  Psihologa uzdevums ir viņas atbrīvot no šīm domām. 

19. Ģimenes terapija ir ceļš uz šķiršanos. Psihologs ir labākā padomdevējs, kā labāk un mazāk sāpīgi izšķirties. 

20. Vienīgais dzīves posms cilvēka dzīvē, kad viņš ir no kāda atkarīgs, ir bērnība.  Tad viņa dzīvi vada vecāki. Bet šis laiks ir salīdzinoši īss. Visu pārējo dzīvi attiecības, kurās iesaistās pieaudzis cilvēks, ir tikai un vienīgi viņa paša izvēle un atbildība.