Dakteri Klauni savam pirmajam Pop – up labdarības veikalam aicina ziedot rokdarbus un citus darinājumus

Dakteri Klauni pirms Ziemassvētkiem pirmo reizi organizēs labdarības Pop – up veikalu, kurā jebkurš aicināts pievienot savus radošos darinājumus. Iegūtie līdzekļi, kā ziedojums biedrībai Dr.Klauns, nonāks mazo pacientu atbalstam, iedrošinājumam, iepriecinājumam un ātrākai veselības atgūšanai Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kā arī reģionu slimnīcās - Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī.

Dakteru Klaunu Pop – up labdarības veikala apmeklētājiem tā būs iespēja dāvināt ar siltumu un mīļumu gatavotas neatkārtojamas lietas, lai arī pie bērniem Latvijas slimnīcās ienāktu silti un mīļi Ziemassvētki.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dakteru Klaunu Pop – up labdarības veikala apmeklētājiem tā būs iespēja dāvināt ar siltumu un mīļumu gatavotas neatkārtojamas lietas, lai arī pie bērniem Latvijas slimnīcās ienāktu silti un mīļi Ziemassvētki.

Dakteru Klaunu Pop – up labdarības veikalu tirdzniecības centrā “Spice”, blakus Informācijas stendam būs iespējams apmeklēt no 9. līdz 11. decembrim un no 16. līdz 18. decembrim. 


Savus radošos darinājumus – dažādus rokdarbus, sveces, adījumus, Ziemassvētku kartiņas un citas – pašu rokām veidotas un darinātas lietiņas Dakteru Klaunu Pop – up labdarības veikala darbībai līdz 15. decembrim katru darbdienu no pulksten 7.00 līdz 23.00 (sestdienās, svētdienās no pulksten 9.00 līdz 21.00) iespējams atnest uz jebkuru no sporta klubiem “Atlētika”, Rīgā (Krišjāņa Barona ielā 46, Brīvības gatvē 434 B, Prūšu ielā 46, Anniņmuižas bulvārī 40A, Anniņmuižas ielā 17). Darinājumi jāiedod sporta kluba administratoram, kā arī jāaizpilda anketa, lai Dakteri Klauni varētu pateikt paldies. Anketa pieejama mājaslapā www.drklauns.lv 


Vēl Pop – up labdarības veikalam paredzētos darinājumus var katru dienu no pulksten 14.00 – 20.00 Liepājā aiznest uz Jauniešu māju, Kungu ielā 24. Savukārt Saldus novada Lutriņu pagastā katru dienu no pulksten 7.30 – 18.00 tie būs gaidīti Skolas ielā 2, pirmsskolas iestādē “Kāpēcītis”. 

 

Dakteru Klaunu Pop – up labdarības veikals ir lieliska iespēja ģimenēm kopā ar bērniem pavadīt laiku un līdz ar saviem radošajiem darbiem dalīties mīlestībā ar tiem bērniem, kuriem ikdienā šī ģimeniskā siltuma tik ļoti pietrūkst.

 

“Pop – up veikals ir īpaša koncepta veikals, kas atvērts uz īsu brīdi, un tādu pirms gaidāmajiem Ziemassvētkiem nolēmām izveidot arī mēs. Būsim priecīgi par jebkuru, kurš iesaistīsies mūsu radošo lietu veikala veidošanā! Tādējādi kopīgi ar savu izdomu, talantu – pašu rokām darinātām lietām atbalstīsim bērnu labsajūtu slimnīcā. Savukārt Dakteru Klaunu Pop – up labdarības veikala apmeklētājiem tā būs iespēja dāvināt ar siltumu un mīļumu gatavotas neatkārtojamas lietas, lai arī pie bērniem Latvijas slimnīcās ienāktu silti un mīļi Ziemassvētki. To gaidīšanas laikā īpaši svarīga ir tuvāko cilvēku uzmanība, kas ne vienmēr slimnīcās ir pietiekama. Ar savu darbu vislielāko uzmanību Dakteri Klauni pirmssvētku laikā velta bērniem, kuriem kādu iemeslu dēļ slimnīcā līdzās nevar atrasties tuvinieki,” stāsta biedrības Dr.Klauns dibinātāja un vadītāja Marianna Milovska. 


Kopā ar ģimeni radot rokdarbus, akcijai jau pievienojusies arī astoņgadīgās Keitas un divgadīgā Klāva mamma Ilze Melberga: “Svētkos ļoti svarīgs ir kopā būšanas prieks. Tieši tādēļ es pievienojos akcijai, jo ar tās palīdzību es varēšu pavadīt vairāk laika kopā ar saviem bērniem un kopīgiem spēkiem radīt mūsu skaistos meistardarbus, kurus pēc tam mēs ziedosim labdarības veikalam. Manuprāt, ļoti svarīgi ir tas, ka bērni, gatavojot šos rokdarbus, var apzināties, ka arī viņi ar savu ieguldīto darbu, laiku, enerģiju un labajām domām var atbalstīt tos bērnus, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams. Īpaši man sāp sirds par tiem bērniem, kas atrodas slimnīcā bez vecākiem. Un es ļoti vēlētos, lai Dakteriem Klauniem būtu iespējams šos bērnus slimnīcā apmeklēt biežāk.”
 

Reklāma
Reklāma

Daudziem bērniem ir vitāli nepieciešama Dakteru Klaunu klātbūtne – jo īpaši tiem, kurus dzīve ir piespiedusi slimnīcā būt vieniem pašiem – bez vecāku klātbūtnes. Tie ir mazie pacienti, kuri slimnīcā nonākuši no bērnu namiem vai nelabvēlīgām ģimenēm. Piemēram, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā no bērnu namiem vien gadā ārstējās aptuveni 80 bērni. Tāpat šeit daudzi tiek ievietoti no reģioniem, un tuvinieki ne vienmēr var palīdzēt ar savu klātbūtni. Un šajā brīdī Dakteris Klauns ir tas, kurš viņam spēj būt blakus, palīdzēt, mierināt, uzmundrināt, apstiprina biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.


Dakteru Klaunu Pop – up labdarības veikals ir lieliska iespēja ģimenēm kopā ar bērniem pavadīt laiku un līdz ar saviem radošajiem darbiem dalīties mīlestībā ar tiem bērniem, kuriem ikdienā šī ģimeniskā siltuma tik ļoti pietrūkst.


Šodien ikviens novērtē to, ka Dakteri Klauni slimnīcu palātās un gaiteņos ienes neviltotu prieku, procedūru laikā novērš mazo pacientu uzmanību no bieži vien tik ļoti nepatīkamajām manipulācijām, bet - reizēm tikai saprotoši paklusē kopā ar mazajiem pacientiem, lai mierinātu un kopīgiem spēkiem pārvarētu viņu satraukumu, bailes un neziņu. Šobrīd septiņās Latvijas pilsētās strādā 45 Dakteri Klauni, no tiem visvairāk – 28 - Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā. Ja savā pirmajā darbības gadā 17 Dakteri Klauni nostrādāja 2650 stundas, 8740 reizes iepriecinot bērnus un piedaloties 80 procedūrās, tad attiecīgi šogad 45 Dakteru Klaunu kolektīva veikums ir 5845 darba stundas – 18 000 reizes satiekot bērnus un klātesot 230 procedūrās. 

Biedrība “Dr. Klauns” kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 45 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība “Dr.Klauns” īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union“ un Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” atbalstu.