Pētījums: cilvēki, kuri bieži uzņem selfijus, nav labi partneri

Labas ziņas tiem, kuri mēdz dusmoties par kārtējo kāda drauga vai draudzenes selfiju, kurā tiek attēlota viņu it kā perfektā dzīve: tiem, kas to dara visbiežāk, varētu būt problēmas romantiskajā dzīvē, jo selfiju uzņemšana var radīt narcisisma iezīmes.

Foto, kurā redzams laimīgs pāris, ne vienmēr nozīmē, ka viņi patiešām ir laimīgi.

FOTO: Shutterstock.com

Foto, kurā redzams laimīgs pāris, ne vienmēr nozīmē, ka viņi patiešām ir laimīgi.

 

ASV pētnieki jau ilgāku laiku strādā pie tā, lai saprastu, kā selfiji ietekmē to, kā mēs paši sevi uztveram un kā tie ietekmē mūsu romantisko attiecību kvalitāti.

Komanda, kas veica pētījumu ar nosaukumu "Interneta vides perfektā persona pret greizsirdības efektu", atklāja, jo vairāk selfijus kāds pārītis uzņēma, jo lielāka iespēja, ka viņi savas attiecības uztvers kā zemākas kvalitātes.

Cilvēki atzīmēja to, ka viņiem radās greizsirdība bilžu komentāru dēļ, gan arī tāpēc, ka interneta vidē mīļotais cilvēks ir citādāks nekā reālajā dzīvē.

Zinātnieku atklājumi apstiprina cita pētījuma rezultātus, ko veica tā pati komanda Bostonas Universitātē. Toreiz viņi secināja, ka tie, kas ir ar lielākām narcisma pazīmēm, uzņēma vairāk selfijus, kā arī to, ka šīs fotogrāfijas pastiprināja pašpilnības sajūtu.

 

Reklāma
Reklāma

Par pētījumu
Pētnieki aptaujāja 314 respondentus vecumā no 18 līdz 16 gadiem, un veica atkārtotu aptauju pēc gada.

Respondentiem tika uzdots sanumurēt pēc svarīguma no 1 līdz 5 dažādus jautājumus, piemēram, "man patīk būt uzmanības centrā", "es nekad nebūšu apmierināts, kamēr nebūšu dabūjis to, ko vēlos", un "man patīk skatīties uz sevi spogulī". Pētnieki arī jautāja, cik bieži respondenti uzņēma selfijus un dalījās ar tiem sociālajos portālos.


Avots: www.independent.co.uk