Mazuļi degustē Semper vieglu un ātri pagatavojamās piena biezputras. TESTA rezultāti

Šī gada martā Semper dāvāja iespēju vecākiem piedalīties produktu testā, kura laikā bērni varēja iepazīt jaunās Sepmer piena biezputras. Rakstā lasi, ko vecāki stāsta par Semper viegli pagatavojamajām piena biezputrām, kuras savam mazulim vari dot jau no 4 mēnešu vecuma.

FOTO: Shutterstock.com


7 mēnešus vecā Līzes mamma Laura par Semper piena biezputrām, kuras paredzēts lietošanai jau no 4 mēnešu vecuma.

"Līzes rīts vienmēr sākas ar kādu gardu biezputru, jo tā dod vairāk enerģijas nekā dārzeņu biezeņi. Kā jau mamma, pirms produkta piedāvāšanas bērnam, nogaršoju to pati. Lielākoties bērniem paredzētie biezeņi un biezputras ir bezgaršīgas. Semper piedāvātās biezputras ir patīkamas garšas. Šķiet, ka tas panākts ar augļu pievienošanu. Arī Līzei ļoti garšo šīs biezputras, vienmēr apmierināti smaida. Pēc ēšanas ir priecīga un spēka pilna un atkal var vāvuļot un priecāties par jauno dienu. Šīs putras ir mans glābējs, jo Līze dažkārt atsakās dzert piena maisījumu un tā vietā es dodu biezputru. Šāda veida putras lieliski noder, dodoties neparedzētā izbraucienā vai garākā ceļojumā.

Tās ir ātri un viegli pagatavojamas, jo nepieciešams tikai novārīts ūdens. Tomēr, ņemot vērā šos apstākļus, iepakojums īsti nav piemērots. Ārējā kastīte ir viegli atverama un viegli aizverama (pozitīvi), bet iekšējo iepakojumu ir grūti atvērt un kārtīgi aiztaisīt nav iespējams - biezputra nedaudz mēdz izbirt. Gribētos, lai iekšējo iepakojumu arī varētu viegli aiztaisīt un tas būtu droši," stāsta Laura.




 

5 mēnešus vecā Vanessas mamma Natālija par Semper piena biezputrām, kuras paredzēts lietošanai jau no 4 mēnešu vecuma.

"Vanessai ļoti garšoja. Mani uzrunāja ātrā un ērtā pagatavošana, kas neprasa laiku stāvēt pie katra un ilgstoši vārīt, to viegli var samaisīt viendabīgā masā bez kunkuļiem. Meitiņa ēda gan ar dažādām piedevām (banāns, persiks, mango, ābols), gan bez. Mazā ēda ar apetīti," pieredzē dalās Natālija.



11 mēnešus vecā Mika mamma Lita par Semper piena biezputrām, kuras paredzēts lietošanai jau no 4 mēnešu vecuma.

Māmiņu iepriecināja vieglā un ātrā pagatavošana. Uz iepakojuma ir vienkāršas un saprotamas norādes tās pagatavošanai, vienīgi jāņem vērā, ka, pievienojot norādīto putras pulvera daudzumu, nevajadzētu bērt ēdamkarotes ar kaudzi, jo tad putra sanāk bieza un jālej vēl klāt ūdens. Biezputras sastāvā ir arī dzelzs un jods, kuri ir svarīgi elementi bērna attīstībā. Ja ir vēlme, putrai var pievienot augļus vai ogas, lai dažādotu garšu. Mikam putra garšoja arī bez augļiem vai ogām. Mazais parasti šo putru lietoja no rīta, tā sniedz nepieciešamo enerģijas daudzumu. Biezputra ir maiga pēc garšas un konsistence piemērota maziem bērniem.

 


12 mēnešus vecās Patrīcijas mamma Viktorija par Semper piena biezputrām, kuras paredzēts lietošanai jau no 4 mēnešu vecuma.

Reklāma
Reklāma

"Patrīcijai pēdējos mēnešus putras baigi neiet pie sirds, bet šī Semper putra neradīja nekādus jautājumus. Putru vislabāk ēda tad, kad bija mēreni silta. Jāpiemin, ka katru dienu dienu ēdot putras, viņai apnīk tās un pēc divām karotēm griež seju prom, bet ik pēc dienas apēda porciju brokastīs bez ierunām. Tā kā man pašai putras īpaši pie sirds neiet, tad vienīgais, kas man patika bija tas, ka tā ir salda un, protams, ātri pagatavojama," smaidot, atceras mamma Viktorija.
 

 

11 mēnešus vecā Eduarda mamma Brigita par Semper piena biezputrām, kuras paredzēts lietošanai jau no 4 mēnešu vecuma.

 

Edzis putras ēd jau no 6 mēnešu vecuma, salīdzinot ar māsu, brālis ir liels putrumīlis. Mazais putru ēd gan brokastīs, gan uz nakti pirms gulētiešanas. Mamma Brigita atklāj, ka Semper putras ir iemīļojuši rītos, jo rīta steigā tās ir ļoti viegli pagatavojamas un to izvēle ir plaša. Pēc garšas tā nav ļoti salda kā vairum zīdaiņu putru, tādēļ mammas sirds ir mierīga, ka nebūs nekādu alerģiju. Brigitai patika, ka tā smaržoja pēc piena un negaršoja ūdeņaini kaut tā tiek gatavota uz ūdens bāzes. Semper iepakojums ir ērts un viegli glabājams, un nav uztraukuma, ka putrai varētu beigties derīguma termiņš, jo tā tiek ātri apēsta un ilgi plauktā nestāv. Arī vecākā māsa mēdza ēst brāļa putra, tikai tad vecāki tai pievienoja klāt augļus.
 

 

 

 

 

Par Semper piena biezputrām, kuras paredzēts lietošanai jau no 4 mēnešu vecuma:
Tās nesatur kristālisko cukuru un sāli, ir bagātinātas ar dzelzi, vitamīniem un mikroelementiem, nav nepieciešamas vārīt, vienkārši atšķaida ar ūdeni, nesatur ģenētiski modificētas sastāvdaļas, mākslīgos konservantus, krāsvielas un aromatizētājus. Semper biezputras stimulējoši iedarbojas uz bērna organismu.

www.semper.lv
seko līdzi jaunumiem Semper Facebook lapā > Facebook.com/semperLV