Ja vēlies samazināt vidukļa apkārtmēru, pārtrauc šos paradumus!

Katram centimetram ir nozīme, ja runājam par vēdera apkārtmēru. Ikdienā mums ir vairāki ieradumi, kurus pārtraucot, ātri vien iespējams samazināt vidukļa apkārtmēru.
Ņemot vērā šos padomus, dažus centimetrus zaudēsi pilnīgi noteikti!

FOTO: Shutterstock.com

Ņemot vērā šos padomus, dažus centimetrus zaudēsi pilnīgi noteikti!

Lūk, pieci iemesli, kas var būt pie vainas pārāk lielam vēdera apkārtmēram. Un, protams, arī padomi, ko darīt, lai viduklis kļūtu šmaugāks. 

 

1. iemesls: pārāk ātra ēšana

Mūsdienās ir jāpaspēj ļoti daudz salīdzinoši īsā laikā. Taču ir lietas, kuras sasteigt nedrīkst, piemēram, ēšanu, jo tā veicina gaisa norīšanu, kas palielina vēdera apkārtmēru. Šis nav mīts. Iestrēdzis gaiss rada uzpūšanās sajūtu, kā arī palēnina ēdiena sagremošanu. Uztura speciāliste no Ņujorkas Stefānija Midlberga paskaidro iemeslu: kad jūs ātri ēdat, jūs kārtīgi nesakošļājiet ēdienu un tas noved pie tā, ka lieli ēdiena gabali nonāk kuņģī un gaida kad tie tiks sagremoti. Ātra ēšana arī neļauj izsekot līdzi tam, cik daudz ir apēsts, līdz ar to ilgtermiņā tiks apēsts vairāk ēdiena, nekā nepieciešams.
Risinājums? Ēd lēnām un baudi!

 

2. iemesls: atkarība no gāzētiem dzērieniem

Gāzētie dzērieni ir saldi, atspirdzinoši un garšīgi. Taču mazie burbulīši var veicināt vēdera uzpūšanos. Ja tev šķiet, ka diētiskajiem gāzētajiem dzērieniem ir cits efekts, tu kļūdies. Diētiskie dzērieni ir vēl ļaunāki. Mākslīgie saldinātāji netiek sagremoti un tie liek vēderam uzpūsties vēl vairāk.
Risinājums? Samazini gāzēto dzērienu apjomu savā uzturā, ja nespēj no tiem atteikties pilnībā. Vēl variants - iemaisi tajos ledus gabaliņus un pagaidi brīdi pirms sāc dzert.

 

3. iemesls: fasētie ēdieni

Reklāma
Reklāma

Ja nātrijs tiek uzņemts lielos daudzumos, tas var kaitēt tavai veselībai un ietekmēt negatīvi vēdera apkārtmēru. Fasētajos ēdienos nātrija ir ļoti daudz. Tas ir viena no galvenajām sastāvdaļām konservētajos un apstrādātajos ēdienos. Šeit ir runa arī par visu iemīļotajiem čipsiem. Pat ēdieni, kas tiek pozicionēti kā veselīgi, piemēram, sausās brokastis, zupas un salātu mērces, satur lielu nātrija daudzumu. Uztura speciāliste no Filadelfijas Dženeta Brilla atgādina, ka ir diezgan liela iespēja, ka jebkurš produkts, kas ir iepakots, satur vairāk nātrija nekā tu domā.
Risinājums? Izvairies no apstrādātiem ēdieniem un ēd pēc iespējas dabīgus produktus. Svaigi augļi, graudi un dārzeņi dabīgi ir ar zemu nātrija saturu vai nesatur to vispār.

 

4. iemesls: ēšana pirms gulētiešanas

Kad tu ieturi nopietnas vakariņas? Ja esi kā vairums cilvēku, tad tu tās ieturi stundu vai divas pirms gulētiešanas. Ja tu tā dari, tad vari būt drošs, ka pamodīsies ar lielāku vēdera apkārtmēru. Gulēšana palēnina gremošanu, tādēļ nevajadzētu ēst smagus ēdienus īsi pirms gulētiešanas. Uztura un Dietoloģijas akadēmijas pārstāve Alisa Rumzija saka, ka guļus pozīcija ietekmē ķermeņa spēju ātri sagremot ēdienu. Tas šķiet diezgan loģiski, jo gulēšana patērē mazāk enerģijas nekā aktivitātes, ko veic nomodā.
Risinājums? Ēd 2-3 stundas pirms gulētiešanas vai tikai augli vai jogurtu, ja nav citas izvēles. Vienkārši paēd bagātīgākas brokastis nākamajā rītā.

 

5. iemesls: ja ir dažādas ēdienu alerģijas

Ēdienu alerģijas ir nopietna problēma. Ja tev šķiet, ka esi imūns pret jebkādām alerģijām, vajadzētu padomāt vēlreiz. Dažas alerģijas izpaužas kā vēdera izplešanās. Cilvēki, kas nepanes glutēnu, bieži izjūt problēmas ar ēdiena gremošanu, kas rada vēdera uzpūšanos. Tas pats notiek ar cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesība. Šis arī var radīt diskomfortu vēderā.
Risinājums? Dodies pie sava ārsta un lūdz veikt pārtikas alerģiju testu. 

 

Avots: www.stethnews.com

Saistītie raksti