NĪN atvieglojums pienāksies arī daudzbērnu ģimenes bērnu vecvecākiem

Arī daudzbērnu ģimenes pirmās pakāpes augšupējiem radiniekiem – vecāka, audžuvecāka vai aizbildņa mātei vai tēvam - pienāksies nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums. 

FOTO: Shutterstock.com

To paredz Saeimā  6.aprīlī, pieņemtie grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”, un tas stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī.  Nodokļa atvieglojumu daudzbērnu ģimenes bērnu vecvecāki varēs saņemt, ja attiecīgais īpašums, kur dzīvesvieta deklarēta arī daudzbērnu ģimenei, ir viņu īpašumā. 


“Šāds risinājums būs taisnīgs situācijās, kad daudzbērnu ģimene dzīvo kopā ar bērnu vecvecākiem viņiem piederošā īpašumā, jo praksē bieži vien maksu par īpašumu samaksā pati ģimene, kas arī faktiski ir attiecīgā nekustamā īpašuma mantinieki,” iepriekš pauda par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns. 


Līdz šim nodokļa atvieglojumu 50 procentu apmērā no aprēķinātās nodokļa summas piemēroja, ja nekustamais īpašums pieder arī kādam no daudzbērnu ģimenes bērniem. Saskaņā ar izmaiņām līdzšinējā maksimālā nodokļa atvieglojuma summu no līdzšinējiem 427 palielināta līdz 500 eiro.   

Saeimā atbalstīts arī priekšlikums, kas saskaņā ar iepriekš Bērnu tiesību aizsardzības likumā precizēto daudzbērnu ģimenes definīciju paredz tiesības nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu no nākamā gada saņemt daudzbērnu ģimenei, ja kāds no bērniem līdz 24 gadu vecumam turpina mācīties vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības mācību iestādē.   

Reklāma
Reklāma