Friziere iesaka uzmanīties no vecmāmiņu metodes - matu skalošanas ar zāļu tējām

Ja ir blondi mati, ieteicams uzmanīties ar jebkuriem dabiskiem līdzekļiem, jo tie diezgan pamatīgi var izmainīt vai sabojāt matu toni. Žurnālam "100 Labi Padomi" stāsta Latvijas Nacionālās operas friziere Vivita Jansone.

Ja nav zināšanu, ķīmiski apstrādātus matus nevajadzētu pakļaut kopjošām kūrēm ar lauku labumiem un tautas metodēm.

FOTO: Shutterstock.com

Ja nav zināšanu, ķīmiski apstrādātus matus nevajadzētu pakļaut kopjošām kūrēm ar lauku labumiem un tautas metodēm.

 

Piemēram, platīnblondus matus kumelīšu novārījums var padarīt dzeltenus. Kumelītes der tikai siltiem, zeltainiem toņiem. Īpaši vajadzētu uzmanīties ar zaļganajiem augu novārījumiem, jo rezultāts nav prognozējams. Ja sarkanīgos matos ieliksi dzeltenīgu vai zaļu masku, tie kļūs brūnāki, bet kumelītes sarkano toni padarīs oranžīgu.

 

Ievēro principu: ķīmiski apstrādātiem matiem lieto gatavos kopšanas līdzekļus, bet tautas metodes ir piemērotas dabīgiem, nekrāsotiem matiem.

 

Reklāma
Reklāma

Ja nav zināšanu, ķīmiski apstrādātus matus nevajadzētu pakļaut kopjošām kūrēm ar lauku labumiem un tautas metodēm. Piemēram, maskas ar skābiem produktiem rada ķīmisku reakciju, kas var izbalināt matu krāsu vai padarīt to neglīti raibu, tāpēc krāsotos matos nevajadzētu likt neko skābu. Tas gan mīkstina matus un aizver zvīņas, bet vienlaikus arī noēd krāsu, tāpēc labāk ievēro principu: ķīmiski apstrādātiem matiem nepieciešami gatavie, laboratorijās izstrādātie kopšanas līdzekļi, bet tautas līdzekļi ir piemēroti dabīgiem, nekrāsotiem matiem.

 

Avots: www.kasjauns.lv