No daudzu lietotajiem sintētiskajiem vitamīniem nav nekāda labuma, secinājuši zinātnieki

Britu un amerikāņu medicīnas zinātnieki veikuši apjomīgu pētījumu par sintētisko vitamīnu un uztura bagātinātāju ietekmi uz cilvēku veselību, raksta žurnāls "Patiesā Dzīve".

Apkopojot iegūtos datus, zinātnieki secināja, ka hronisku saslimšanu gadījumā sintētiskie vitamīni NAV jālieto.

FOTO: Shutterstock.com

Apkopojot iegūtos datus, zinātnieki secināja, ka hronisku saslimšanu gadījumā sintētiskie vitamīni NAV jālieto.

 

Vienā gadījumā tika analizēti 24 pētījumi, kuros bija iesaistīti 450 000 cilvēku. Secinājums mākslīgajiem vitamīniem nebija glaimojošs – to lietošana nekādi nepaildzināja dzīvi. Otrā pētījumā piedalījās 6000 vīriešu cienījamos gados, un zinātnieki secināja, ka vitamīnu lietošana 12 gadu garumā uz viņu veselību nav atstājusi nekādu pozitīvu iespaidu.

Apkopojot iegūtos datus, zinātnieki secināja, ka hronisku saslimšanu gadījumā sintētiskie vitamīni NAV jālieto.

 

Trešajā pētījumā tika analizēti 1700 cilvēki, kuriem bija kardioloģiskas problēmas, taču uztura bagātinātāju lietošana piecu gadu garumā viņiem nebija devusi nekādu labumu.

Viņi uzskata, ka vitamīnu un uztura bagātinātāju ražotāji ar nolūku uzjunda cilvēkos nepamatotu satraukumu par veselību, lai pēc tam varētu pārdot būtībā nevajadzīgu preci.

Apkopojot iegūtos datus, zinātnieki secināja, ka hronisku saslimšanu gadījumā sintētiskie vitamīni NAV jālieto. Viņi uzskata, ka vitamīnu un uztura bagātinātāju ražotāji ar nolūku uzjunda cilvēkos nepamatotu satraukumu par veselību, lai pēc tam varētu pārdot būtībā nevajadzīgu preci.

Reklāma
Reklāma

Žurnālā The Time pirms kāda laika norādīts, ka Lielbritānijā sintētiskos vitamīnus vai minerālvielas lieto trešā daļa iedzīvotāju.

 

Kompānijas savus produktus reklamē, balstoties uz pieņēmumiem par to, kā trūkst organismam, un apzināti liekot domāt, ka uzturs, ko lietojam ikdienā, ir neveselīgs un ka viņu piedāvātie sintētiskie vitamīni un uztura bagātinātāji palīdzēs novērst minerālvielu trūkumu un hroniskas saslimšanas. Taču tādu cilvēku, kuriem sintētiskie labumi ir vajadzīgs, esot ļoti maz – tā ne tuvu nav visa sabiedrība.
Žurnālā The Time pirms kāda laika norādīts, ka Lielbritānijā sintētiskos vitamīnus vai minerālvielas lieto trešā daļa iedzīvotāju, bet uztura bagātinātāju tirgus valstī pārsniedz 650  miljonus sterliņu mārciņu gadā. Tad nav jābrīnās, kāpēc tik ļoti tiek uzsvērta nepieciešamība lietot šos brīnumlīdzekļus...

 

Avots: www.kasjauns.lv