Mīkstie banānu mafini ar tekošu šokolādi vidū

Vai izklausās pārlieku sarežģīti? Viegla uzelpa, viens un divi - kūpoši mafini galdā!

Pufīgi un pilni ar banāniem un šokolādi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pufīgi un pilni ar banāniem un šokolādi.

Sastāvdaļas:

  • 1-2 banāni
  • milti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • tumšā šokolāde
  • 2 olas
  • 200g sviesta
  • cukurs
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Gatavošana:

  • Saputo olas.
  • Izkausē sviestu katliņā, pievieno cukuru.
  • Miltus izsijā bļodā, tiem pievieno cepamo pulveri, vaniļas cukuru un visu izmaisa.
  • Mazos gabaliņos sagriež banānus.
  • Traukā sajauc saputotās olas un sviestu, klāt nesteidzīgi iemaisa miltus, sajauktus ar cepamo pulveri.
  • Masu labi izmaisa, tajā pieber pusi no sagrieztajiem banāniem, vēlreiz izmaisot.
  • Mīklu lej silikona kēksiņu formiņās.
  • Salauž šokolādes tāfelīti gabaliņos, daļu sarīvē mafinu apbēršanai.
  • Kad mīkla sapildīta formiņās, katram uzber dažus banāna gabaliņus un liek cepties 200 grādos apmēram 20 minūtes.
  • Kad mafini ir ieguvuši zeltaini brūnu krāsu, ar koka irbulīti pārbauda mīkstumu. Tam ir jābūt mīkstam, bet ne šķidram.
  • Mafinus izņem no cepeškrāsns un tiem katram pa vidu iesprauž šokolādes gabaliņu, pēc tam tos pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas