Aromātiskā diļļu mērce. Gatava 5 minūtēs

Dilles ir brīniškīgs ziemeļu garšaugs, kas piedod gan pikantumu, gan smaržu teju visiem ēdieniem. Šī ātri pagatavojamā mērcīte derēs gan pie gaļas, gan zivs un dārzeņu ēdieniem.

Diļļu mērci var sablenderēt, tad tai būs krēmīga konsistence.

FOTO: Shutterstock.com

Diļļu mērci var sablenderēt, tad tai būs krēmīga konsistence.

 Nepieciešams:

 

  • Dilles – 2 saišķi
  • Saulespuķu vai olīveļļa (pēc ēdāju gaumes) – 100 ml
  • Citrons – 1 gabals
  • Ķiploka daiviņa
  • Citrona miza – 1/2 tējkarote
  • Sāls pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  • Sīki sagriež dilles un sajauc ar sāli. Masai pievieno sarīvēto citrona miziņu un izspiestu citrona sulu. Pievieno sīki sarīvētu ķiploku. Visu sajauc ar eļļu. 
  • Var arī visu šo masu sablenderēt, tad tai būs krēmīga konsistence. 
  • Mērce gatava! Uzglabājama ledusskapī.  

Saistītie raksti