Cepumiņi - biezpiena rausīši

Recepti Dansukker recepšu konkursam “Bērnības kārumu receptes” iesūtījusi Māra Rone. 

Recepte nāk no manas bērnības, kādreiz tos cepa mana vecmāmiņa, tagad saviem bērniem tos cepu es. Bērniem ļoti garšo, un tie pazūd gaismas ātrumā. 

 Rausīšu-cepumiņu gatavošana ir vienkārša un nav nepieciešamas daudz sastāvdaļu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rausīšu-cepumiņu gatavošana ir vienkārša un nav nepieciešamas daudz sastāvdaļu.


Mīklai vajadzēs:
100 g istabas t sviesta
200 g biezpiena
1,5 glāzes kviešu miltu
Šķipsniņa sodas

Mīklas gatavošana ir vienkārša – visas sastāvdaļas beram lielākā bļodā vai uz galda un samīcām, kamēr izveidojas viendabīga mīkla.


Mīklu saveļam bumbā un ietinam pārtikas plēvē vai ieliekam plastmasas maisiņā un liekam atdzesēties ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam mīklu sadalām 2 daļās. Katru daļu izveidojam par bumbiņu. Saplacinām ar rokām.
 

Izveltnējam ar mīklas rulli – ideālā variantā apaļas formas, apmēram ½ cm biezu. Uzberam cukuru – katrs pēc savas gaumes, mūsmājās 1 ēdamkarote ar kaudzi cukura uz katra aplīša vienmērīgā kārtā.

Tad veidojam rausīšu/cepumus – apli sadala cetrās daļās. Katru ceturtdaļu sadala vēl 3 daļās. Sarullē rausīšus sākot no platākās puses uz centru.

Liek uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs.

Cep 25-30 minūtes 180 grādos. Cepšanas ilgums mazliet variējas atkarībā no konkrētās cepeškrāsns īpatnībām, tas var būt arī 40 minūtes. Jāņem vērā, ka rausīšus-cepumiņus nevajag cept augstākos grādos, jo tad vidus paliks neizcepies.

 

Reklāma
Reklāma


Lai labi garšo!



Dalies savās mīļākajās bērnības dienu kārumu receptēs un piedalies Dansukker konkursā - balvās cukuru izlase no Dansukker!

 

LAI PIEDALĪTOS KONKURSĀ:
1) Līdz šā gada 4.jūnijam iesūti savu mīļāko recepti, kas glabā bērnības garšu, uz e-pastu redakcija@mammam.lv;
2) Iesūtītajai receptei pievieno foto vai gatavošanas procesu bildēs. Uzvarētāju izziņosim 5.jūnijā. 

 

Sastāvdaļas