Latvijā pirmais Jāņu digitālais gadatirgus. Piedalāmies un gatavojamies svētkiem!

Siera siešana, vainaga pīšana un pīrāgu cepšana – tradīcijas, bez kurām neiztikt, gatavojoties vasaras saulgriežu svētkiem.

Latvijā pirmais Jāņu digitālais gadatirgus. Piedalāmies un gatavojamies svētkiem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Siera siešana, vainaga pīšana un pīrāgu cepšana – tradīcijas, bez kurām neiztikt, gatavojoties vasaras saulgriežu svētkiem, bet ne vienmēr, lai arī kā gribētos, tam pietiek laika. Tāpēc kopā ar Latvijas meistariem un amatniekiem tiek rīkots pirmais Jāņu digitālais gadatirgus, kas 20. jūnijā norisināsies interneta vidē. Gadatirgū savus īpašos roku darbus piedāvās amatu meistari no visas Latvijas.

Tautas lietišķās mākslas eksperte un Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Rubena atbalsta tradicionālo tirdziņu pastāvēšanu, bet papildus tam saskata arī veidus, kā tos attīstīt: “Tradicionālajos tirdziņos vienmēr ir lieliska atmosfēra, pateicoties prasmīgajiem un pozitīvajiem meistariem, kuri tirgojas, sarunājas un iepazīstina pircējus ar pašu rokām izgatavoto. Tomēr mūsdienās ir jāiet līdzi laikam, arī tradicionālā kultūra nevar pastāvēt, ignorējot mūsdienu attīstību. Tirgoties, atrast domubiedrus, sasniegt plašāku auditoriju, vienlaikus saglabājot mūsu tradicionālo kultūras mantojumu, veiksmīgi var arī internetā. Aizvien vairāk cilvēku iepērkas tieši internetā, kur atrodams tikai retais amatu meistars. Iedrošinot meistarus savu produkciju pārdot arī internetā un iepazīstinot viņus ar digitālo tehnoloģiju sniegtajām iespējām, tie pilnvērtīgi spēs konkurēt ar citu valstu ražojumiem.”

Digitālajā gadatirgū varēs atrast visu nepieciešamo skaistai un lustīgai līgošanai. Gards Jāņu siers, alus, sklandrauši un pīrāgi, izrakstīti svētku galdauti, skaisti tērpi, rotas un kroņi, oriģinālas dāvanas Jāņiem un Līgām – tā ir tikai neliela daļa no plašā piedāvājuma, ko būs sarūpējuši amatnieki. Gadatirgus, kas norisinās Swedbank projekta Meistars 21. gadsimtā ietvaros, virtuālos apmeklētājus gaidīs sākot no 20. jūnija plkst. 9.00 līdz pat pusnaktij. Tas būs pieejams šeit.

Reklāma
Reklāma

Jāņu digitālais gadatirgus notiek Swedbank projekta Meistars 21. gadsimtā ietvaros, aicinot Latvijas amatniekiem kļūt par meistariem arī digitālajā vidē. Tāpat, lai pilnveidotu savas digitālās prasmes, vēl līdz 25. jūnijam amatnieki no visas Latvijas var pieteikt savu dalību projektā Meistars 21. gadsimtā. Tajā četrus mēnešus lekcijās un praktiskās nodarbībās pie digitālās prasmes apguvušiem, veiksmīgiem Latvijas uzņēmējiem, sava aroda meistariem, un sociālo tīklu un bankas ekspertiem būs iespēja apgūt saziņai un pārdošanai nepieciešamās digitālās prasmes.