Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

JOKU KONKURSS: Emīls runā ar opi

Emīls (3 gadi) zvana opim uz slimnīcu:  -Opi! Tev ir končas? - Nē nav... - Mums arī nav. Mums ir tikai minerālūdens. Gustavs (2 gadi) mājās spēlējas viens pats, kamēr brālis aizbraucis ar tēti. Esam mājās divatā. Kamēr es apdaru mājas darbus, līdz beigās ieraugu ka visa siena ir sazīmēta ar krītiņiem.  - Gustav! Kas sazīmēja sienu??? Gustavs pilnīg

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Ķiršu saldā zupa
Laiks ogu zupām!

» Aktualitātes

Mazāk sāls bērnībā – labāka veselība pieaugušam

Reklāmas projekts / Aktualitātes | Skatījumi 1802

Daudzi zinātnieki ir pētījuši visdažādākās pārtikas produktu sastāvdaļas, lai noskaidrotu, kas palīdz rūpēties par veselību vai tai kaitē. Nav noslēpums, ka liels sāls patēriņš pēc veselības speciālistu vērtējuma ir organismam ļoti kaitīga lieta, tāpēc sāls daudzumu iesaka samazināt jau bērnībā. “Žemaitijos pienas”, ievērojot patērētāju vēlmes, piedāvā “Pik-Nik Original” siera nūjiņas bērniem, kuras ir ne tikai garšīgas, bet arī satur mazāk sāls un ir bagātinātas ar vitamīniem. 

FOTO: Pik-Nik Original nūjiņas ar pavisam nelielu sāls daudzumu

 

Ikviens savus ēšanas paradumus sāk veidot jau agrā bērnībā, tāpēc, rūpējoties par savām atvasēm, būtu jāpievērš uzmanība sāls patēriņam. Veselības speciālisti apgalvo, ka, samazinot sāls patēriņu bērnībā, samazinās iespējamība saslimt ar asinsvadu slimībām pieaugušā vecumā.

 

Pārāk liels sāls patēriņš var veicināt arī kalcija izvadīšanos no organisma, kas kļūst par vienu no osteoporozes riska faktoriem.

 

Taču nereti rodas jautājums – kādu uzkodu piedāvāt bērnam, lai tā ne tikai nekaitētu viņa organismam, bet vēl būtu bagātināta ar vitamīniem? Īpaši šādiem gadījumiem “Žemaitijos pienas” piedāvā Pik-Nik siera nūjiņu līniju, kur viens no piedāvātajiem produktiem – Pik-Nik Original nūjiņas ar pavisam nelielu sāls daudzumu. 

 

Sāls lietošana nodara visai lielu kaitējumu mūsu organismam – tas var bojāt gremošanas trakta gļotādu, asinsvadus, paaugstināt nervu sistēmas tonusu, kā arī kuņģa vēža, hipertensijas un nieru slimību risku. Japānā veiktie pētījumi ir pierādījuši, ka pārāk liels sāls patēriņš var veicināt arī kalcija izvadīšanos no organisma, kas kļūst par vienu no osteoporozes riska faktoriem. 

 

Mūsdienās aizvien biežāk bērniem, tāpat kā pieaugušajiem, paaugstināts asinsspiediens rodas zemas fiziskās aktivitātes, liekā svara vai nepareiza uztura dēļ. Veselības speciālisti pārāk lielu sāls patēriņu min kā vienu no nepareiza uztura komponentiem. Zinātniskajos pētījumos ir konstatēts, ka bērniem, kuri uzturā lieto daudz sāls, ir paaugstināts risks saslimt ar hipertensiju. Bērnībā tā ir saistīta ar pārāk augstu asinsspiedienu un paaugstina risku saslimt ar sirds un asinsvadu sistēmas slimībām, bet pieaugot – saslimt ar hipertensiju un ar to saistītām slimībām. Samazinot sāls patēriņu, asinsspiediens samazinās ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.

 

Japānā veiktie pētījumi ir pierādījuši, ka pārāk liels sāls patēriņš var veicināt arī kalcija izvadīšanos no organisma, kas kļūst par vienu no osteoporozes riska faktoriem. 

 

Pik-Nik bērnu līnija piedāvā arī produkciju, kura ne tikai satur mazāk sāls, bet ir arī bagātināta ar vitamīniem. Pik-Nik Twiller siera nūjiņas ir īpašas ar to, ka to sastāvā ir beta karotīns, kurš bieži tiek dēvēts par A vitamīna avotu. Beta karotīns ir A vitamīna provitamīns – organisms no tā aknās pēc vajadzības ražo A vitamīnu, tāpēc rūpēties par bērna veselību kļūst vienkāršāk, jo Pik-Nik Twiller siera nūjiņas ir ne tikai labas veselībai, bet arī mazuļu iecienītas. 

 

Arī A vitamīna noderīgumu veselības speciālisti ir plaši iztirzājuši. Tas palīdz saglabāt labu redzi, uzturēt normālu ādas stāvokli, dzelzs metabolismu, imūnsistēmas darbību un veic noteiktu funkciju šūnu specializācijā.

 

Ieskaties: www.pin-nik.lv 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 27. Jun 14:05



 

LAPAS KARTE