Gaujā, iespējams, noslīcis 12 gadus vecs zēns

Pirmdien, 3. jūlijā, Gaujas upē, Valmierā, pazudis 2005. gadā dzimis zēns, kurš iekāpis upes gultnes bedrē, un straume to ierāvusi dziļāk ūdenī, ziņo Valsts policija.

Traģiski...

FOTO: Shutterstock.com

Traģiski...


Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 3. jūlijā pulksten 18:39 informēja likumsargus, ka pie Krāču ielas peldētavas Gaujā pazudusi zēns. Joprojām notiek meklēšanas pasākumi.

Policijas pašlaik sniegtā informācija liecina, ka trīs zēni spēlējušies upes krastā un briduši ūdenī, taču viens no tiem nejauši iekāpis upes gultnes bedrē. Straume zēnu ierāvusi dziļāk upē un puika pazudis zem ūdens.

Gan zēni, gan arī vietējais makšķernieks no pretējā upes krasta centušies glābt puisi, taču nesekmīgi. Policija skaidro notikušā apstākļus un par notikušo sākts kriminālprocess.

Reklāma
Reklāma

Valsts policija atkārtoti aicina neatstāt savas atvases vasaras brīvlaikā vienus pašus, kā arī noskaidrot to, kur bērni dodas spēlēties vai pavadīt laiku. Policija uzsver, ka nozīmīgi arī uzmanīt jauniešus un bērnus, kuri atrodas pie ūdens tilpnēm vai spēlējās tajās.