Neaptverami: piedzēries kvadracikla vadītājs pa Rīgu vizina bērnus un viņu māti

5.jūlijā neilgi pēc pusnakts Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Ziepniekkalnā, pamanīja kvadriciklu, uz kura sēdēja četras personas. To vadīja kāds vīrietis, kuram bija uzvilkta aizsargķivere. Nevienam no pasažieriem ķiveres nebija, tādēļ policisti nolēma vadītāju apturēt.

Pārrunu laikā noskaidrots, ka vadītājs ir manāmā alkohola reibumā un viņam nav tiesību piedalīties ceļu satiksmē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pārrunu laikā noskaidrots, ka vadītājs ir manāmā alkohola reibumā un viņam nav tiesību piedalīties ceļu satiksmē.

 

Izmantojot gaismas un skaņas signālus, dots rīkojums apstāties, taču vadītājs iespieda gāzi grīdā un turpināja traukties pa Ziepniekkalna ielām, pārbraucot pāri zaļajai zonai un ietvēm. Agresīvās braukšanas dēļ vadītājs nopietni apdraudēja pasažieru dzīvību un veselību. Vienā brīdī kvadricikls iztraucās cauri krūmiem, braucot uz diviem riteņiem.

Pakaļdzīšanās beidzās vien tad, kad kvadricikla vadītājs, mēģinot no apstādījumiem atgriezties uz brauktuves, nenovaldīja spēkratu un ietriecās policijas busiņā.

 

Pārrunu laikā noskaidrots, ka vadītājs ir manāmā alkohola reibumā un viņam nav tiesību piedalīties ceļu satiksmē. Taču šokējošākais bija tas, ka pasažieri bija 6 un 8 gadus veci bērni un viņu māte. Arī māte bija dzērusi, taču viņa kategoriski noliedza, ka būtu atbildīga, sakot, ka nevēlējās, lai vadītājs bēg no policijas. Savukārt, kad policisti jautāja, kādēļ ar bērniem jāsēžas uz kvadricikla, kuru vada iereibis cilvēks, viņa norādīja, ka tikai vēlējusies nokļūt mājās.

Vēlāk bērnu māte policistiem atzinās, ka ar kvadricikla vadītāju lietojusi alkoholu. Sieviete skaidroja, ka vīra paziņa aptuveni pirms mēneša iegādājies kvadriciklu un vēlējušies to kopīgi izmēģināt.

Reklāma
Reklāma

Izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kura darbiniekiem māte liedza apskatīt bērnus. Taču pēc ilgstošām pārrunām mediķiem izdevās iereibušo sievieti pierunāt, lai abiem zēniem veiktu nepieciešamās pārbaudes. Policistiem nācās arī sievietei vairākkārtīgi skaidrot, ka bērnu klātbūtnē smēķēt ir aizliegts. Uz aizrādījumu viņa reaģēja ar smiekliem par šāda veida aizliegumu.

 

Vēlāk bērnu māte policistiem atzinās, ka ar kvadricikla vadītāju lietojusi alkoholu. Sieviete skaidroja, ka vīra paziņa aptuveni pirms mēneša iegādājies kvadriciklu un vēlējušies to kopīgi izmēģināt. Tāpat 30 gadus vecā māte atklāja, ka zinājusi, ka vīra paziņam nav vadīšanas tiesību.

Izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri, veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, vadītājam pirmajā mērījumā konstatēja 3,04 promiļu reibumu, bet otrajā mērījumā – 3,07 promiles. Tāpat, pārbaudot viņa datus, apstiprinājās iereibušās mātes sniegtā informācija, ka vadītajam nav nepieciešamās tiesības spēkrata vadīšanai.

Saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai. Savukārt darbu ar iereibušo 38 gadus veco vadītāju turpinās Valsts policija, jo par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā bez tiesībām ir paredzēta kriminālatbildība.