Tiesa Imantas pedofilam samazina cietumsodu līdz 22 gadiem

Rīgas apgabaltiesa nolēmusi Naurim Pikšteinam jeb Imantas pedofilam, kurš apsūdzēts dzimumnoziegumos pret mazgadīgām meitenēm, par trim gadiem samazināt cietumsodu, nosakot 22 gadus ieslodzījumā.

Imantas pedofilu policija meklēja vairāk kā gadu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Imantas pedofilu policija meklēja vairāk kā gadu.

 

Rīgas apgabaltiesa, skatot lietu apelācijas kartībā, secināja, ka tik bargu sodu noteikt nav bijis pamata.

“Mēs arī samazinājām par trim gadiem galīgo sodu. Pirmkārt, pirmās instances tiesa nav motivējusi, kāpēc tieši 25 gadi, kāpēc tik bargu sodu piespriedusi. Spriedumā nav motivācijas šim tiesas lēmumam,” norāda Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ludmila Poļakova.

Tāpat viņa norāda uz tiesas pieminēto mīkstinošo apstākli: “Viņš ir sadarbojies ar tiesu un izvēlējies vienkāršāko procesa veidu bez pierādījumu pārbaudes. Visu ir atzinis, visu kaitējuma atlīdzības pieteikumus ir atzinis.”

Formāli iepriekšējās instances tiesa esot atsaukusies uz apstākli, taču pēc būtības nav ņēmusi vērā to, ka viņam nav neviena atbildību pastiprinoša apstākļa, agrāk nav sodīts un viņam nav sliktu raksturojumu, norāda tiesnese.

“Līdz ar to [pirmā tiesu instances] noteikusi bargu sodu bez pietiekoša pamata, neņemot vērā atbildību mīkstinošos apstākļus.

Reklāma
Reklāma

Apelācijas tiesa uzskatīja, ka nevar tikai formāli atsaukties uz atbildību mīkstinošiem apstākļiem, bet tie ir jāņem vērā. Tā iemesla dēļ mēs samazinājām sodu līdz 22 gadiem,” skaidro Poļakova.

 

Avots: www.lsm.lv