Policija skaidro, kāpēc nomira mazais Ivans. Jaunākā informācija

Šodien Valsts policijas Kurzemes reģiona Liepājas Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis preses brīfingā informēja par Ivana Berladina meklēšanas gaitu. 

Attēls fiksēts Liepājas sabiedriskā transporta videonovērošanas kamerās dienā, kad Ivans izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēls fiksēts Liepājas sabiedriskā transporta videonovērošanas kamerās dienā, kad Ivans izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā.

Ķuzis norādīja "Mēs šoreiz zaudējām laikam, jo mēs nonācām tur, kur viņš, bija, bet nonācām par vēlu." 

Uģis Āva, stāstot pat meklēšanas gaitu, norāda, ka meklēšanā tika iesaistīti gan visi Valsts policijas spēki, Zemessardze un Nacionālo bruņoto spēku tehnika, tai skaitā helikopters, kas bija aprīkots ar siltumdetektoru, tomēr šie meklējumi nesniedza cerēto rezultātu.

"Ziņu par pazudušo bērnu saņēmām plkt. 15.30 svētdien. Uzreiz sākām bērna meklēšanu, braucām uz Tosmāres rajonu, aptaujājām visus iedzīvotājus. Pārmeklēšana notika mērķtiecīgi, pārmeklējot vietas, kur viņš varēja iet, un kuras viņš varēja pazīt. Aptaujājām iedzīvotājus. Ziņas nāca pat no Lietuvas, ka zēns tur ir redzēts. Pārbaudījām arī šīs ziņas. Baumas neapstiprinājās. Pārbaudīja visas katakombas, caurumus, tika veikta visu Liepājā esošo kameru ierakstu analīze. Bija zināms, ka bērns var pārvietoties ar autobusu, tāpēc jau svētdien sāka pārbaudīt video ierakstus, aptaujātas vairāk nekā 100 personas, visi Liepājas autobusu parka vadītāji. Ir ap 300 stundas gari videoieraksti, kas vēl tiks pētīti." Meklēšanā bija iesaistīti arī psihologi, kas veidoja zēna psiholoģisko portretu, kas palīdzētu atrast Ivanu.



Bērns faktiski dzīvoja viens, viņš bija pamests, viņš meklēja sabiedrību. Zināms, ka viņš bieži apmeklēja kristīgas organizācijas, kur meklēja atbalstu.


Ivanam šī bija ļoti neveiksmīgu sakritību diena
Bērnu atrada nepilnu puskilometru no ceļa brikšņos, kur vispār nav skaidrs, kā tur varēja tikt, stāsta Āva. "Mēs izsecinājām, ka viņš iekāpa nepareizā autobusā un aizgāja nepareizā virzienā. Psihologi pieļauj, ka bērns sekoja autobusam, tāpēc apmaldījās. Autobuss aizgāja līdz galapunktam, apgriezās un nāca atpakaļ, bet bērns to nesaprata un apmaldījās. " 

Virs Dubeņiem tajā laikā varēja sākties negaiss ar zibeni, kas, iespējams, izskaidro, kāpēc bērns slēpjoties ieskrēja mežā. Vieta, kur atrada Ivanu, ir apmēram 3 kilometri no autobusa pieturas. Zināms, ka no autobusa viņš izkāpa viens pats, bet iekāpa, iespējams, kopā ar pārējiem pasažieriem, tāpēc šoferis viņu nepamanīja. Visi šajā lietā klātesošie -  ģimene, kaimiņi, šoferi, ir iesaistīti kriminālprocesā. Viņu rīcība tiks izvērtēta.".  Ģimenē kopā bija 6 bērni (tagad 5) un vēl ir viens mazbērns. 

Uģis Āva stāsta: "Bērns faktiski dzīvoja viens, viņš bija pamests, viņš meklēja sabiedrību. Zināms, ka viņš bieži apmeklēja kristīgas organizācijas, kur meklēja atbalstu. Izskatās, ka zēns maldījās dienām viens jau pirms tam. Viņš bija pieradis būt viens pats, pat spēlējās viens pats..." 

No tiesu medicīnas eksperta vēl tiks gaidīta informācija par nāves iemesliem, bet, apskatot bērnu, vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas, uzsver policijas pārstāvji. 

No tiesu medicīnas eksperta vēl tiks gaidīta informācija par nāves iemesliem, bet, apskatot bērnu, vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas.

Reklāma
Reklāma


Valsts policijas priekšnieks Ķuzis vērsās pie visas sabiedrības, uzsverot, ka ne tikai valsts policijas, bet arī visas sabiedrības uzdevums ir redzēt, kas notiek ar mūsu bērnu. "Mums ir maz bērnu un viņus ir jāredz. Diemžēl ir dažādas ģimenes un dažādi bērni, bet ļoti svarīgi, lai šādās situācijās sabiedrība uzreiz ziņotu dienestiem, kas ar šīm lietām nodarbojas. Tikai sadarbība ar sociālo dienestu, policiju var šādas situācijas mazināt. Šogad jau cik nav bijušās šādas nelaimes. Ja bērniņš ir laists pasaulē, par viņu ir jārūpējas!”.

Jau ziņots, ka svētdien, 2.jūlijā, plkst.15 policijā saņemts iesniegums par 5 gadus vecā Ivana pazušanu. No savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā viņš esot izgājis sestdienas rītā ap plkst. 8.30.