Baskājaini bērni Jelgavas ielās

Nedēļas nogalē Jelgavas policijas darbinieki reaģējuši uz diviem izsaukumiem par nepieskatītiem bērniem, kas klaiņo pa ielām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jelgavā 14. jūlija naktī bez apaviem pastaigājās septiņus gadus vecs puisēns; policija operatīvi reaģē uz informāciju un atrod puisēnu

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka šonakt ap trijiem naktī tika saņemta informācija no trīs sievietēm, kuras pamanījušas, ka Jelgavā pa Lielo ielu viens pats klīst mazgadīgs bērns bez apaviem. Tajā laikā, kad sievietes gājušas klāt puisēnam, lai apjautātos, kāpēc viņš viens pats klīst pa pilsētu, viņš aizmuka. Sievietes par šo gadījumu uzreiz ziņoja policijai. Policija operatīvi reaģēja uz saņemto informāciju un izbrauca uz norādīto adresi. Policijas darbinieki puiku atrada vienu klīstam nu jau pa Pasta ielu. Tika konstatēts, ka puisēnam kājās nav bijuši apavi, bet tikai zeķītes.

Puisītis tika nogādāts policijā, lai skaidrotu visus notikušā apstākļus. Pēc policijai sniegtās informācijas, puisēns nakts laikā devies meklēt omīti, jo viņa nav bijusi dzīvoklī, bet māte tajā laikā gulējusi.

Apsekojot puisēna dzīvesvietu, tika konstatēts, ka dzīvoklī atrodas māte, kura gulēja 2,01 promiļu alkohola reibumā. Vēl dzīvoklī atradās trīs gadus vecs brālītis, kurš arī tajā laikā gulēja. Ierodoties policijai, dzīvoklī tika sastapta arī omīte, kura bija atgriezusies dzīvesvietā, jo pirms tam bija izgājusi. Tā kā viņa nebija lietojusi alkoholu, viņa apņēmās par mazbērniem rūpēties un bērni tika nodoti viņas aprūpē. Sadzīves apstākļi ģimenē ir apmierinoši, dzīvoklis bija tīrs un sakopts, bērni aprūpēti.

Šobrīd policija skaidro sīkāk visus notikušā apstākļus un par konkrēto gadījumu nekavējoties tika informēta Bāriņtiesa. Policijā uzsākta administratīvā lietvedība – Par bērna aprūpes pienākuma nepildīšanu.

Policija saka paldies iedzīvotājām, kuras nebija vienaldzīgas un ziņoja par konkrēto gadījumu, uzsverot, ka šāda rīcība bija ļoti pareiza.

 

Savukārt, sestdien, 15.jūlijā, ap pulksten 23.00 saņemta informācija no iedzīvotājas, kura Jelgavas pilsētas pašvaldības policijai ziņoja, ka Jelgavā, Satiksmes ielā atrada divarpus gadus vecu meitenīti, kura bija bez apaviem, bet uz pleciem viņai bija uzlikts pleds.

Reklāma
Reklāma

Lai pārliecinātos, ka meitenītei ar veselību viss kārtībā, uz notikuma vietu tika izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība un mediķi viņu nogādāja slimnīcā. Pēc ārstu apskates, tika paziņots, ka meitenītes stāvoklis ir labs.

Pēc neilga laika tika noskaidroti arī meitenītes vecāki. Pēc sākotnējās informācijas, meitenītes vecāki neilgi pirms notikušā bija saņēmuši zvanu, ka viņu 16 gadus veca radiniece ir nokļuvusi nelaimē un ievietota slimnīcā, tāpēc bija steidzīgi  jābrauc uz Rīgu. Tā kā privātmājā palika guļot trīs bērni – desmit  un divarpus gadus vecas meitenītes,  kā arī vienu gadu vecs puisītis, piezvanījuši draugam, lai atbrauc un pieskata.

Vecāki viņu nesagaidot, aizbraukuši, bet tajā laikā, kad draugs ieradās, konstatēja, ka divarpus gadus vecā meitenīte ir pazudusi no savas dzīvesvietas Ganību ielā. 

Šobrīd policija skaidro sīkāk visus notikušā apstākļus un  par konkrēto gadījumu nekavējoši tika informēta Bāriņtiesa. Apsekojot ģimeni konstatēts, ka sadzīves apstākļi labi, bērni ir nodrošināti ar visu viņiem nepieciešamo. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī uzsākta administratīvā lietvedība – Par bērna atstāšanu bez uzraudzības.

Paldies iedzīvotājai par informācijas sniegšanu un  pareizu rīcību konkrētajā gadījumā. 

Policija atkārtoti atgādina vecākiem būt modriem un neatstāt mazgadīgus bērnus bez uzraudzības.